Yay Burcunda Dolunay

17 Haziran’ı 18 Haziran’a bağlayan gece Yay burcunda 25 derecelik bir Dolunay gerçekleşti. Peki, Dolunay bizi nasıl etkileyecek?

Dolunay’ın etkisi ile öncelikle hayatımızı sorgulamaya başlayacağız diyebiliriz. Genel olarak hayatımızdaki her türlü alanda sorular soracak ve bunların yanıtını almak için bazen kendimizi bazen de etrafımızdakileri bunaltacağız. Kısacası Haziran’da gerçekleşen Yay Dolunay’ı sorgulama sürecini de beraberinde getirecek.

Dolunay’ın etkilerinden bir diğeri de inançlarımız, kaderimiz ve hayallerimiz ile ilgili düşünecek olmamız. Hem bir yandan kaderimizi anlamaya çalışacağız hem de hayallerimize gerçekten ulaşıp ulaşamayacağımız konusunda endişeler yaşayacağız. Özellikle gelecek planları hayatımızın merkezine oturacak da diyebiliriz.

Bu süreçte her türlü konuda sonuçları alacağız. Beklediğimiz bir haber, sınav sonucu ya da bilgi varsa olumlu ya da olumsuz tüm belirsizlikler ortaya çıkacak. Artık bu sonuçlara göre belli kararlar da almamız gerekecek. Gerçekten neyin doğru neyin yanlış olduğunu sorgulayacağımız için karar alırken de detaylara takılacağız.

Bu dönemi iyi bir şekilde atlatmak için kesinlikle iç güdülerimize ve kalbimizin sesine kulak vermeliyiz. Kimsenin sözleri ile hareket etmemiz gerekmiyor. Hepimiz birer birey olduğumuzu daha iyi fark etmeli ve insanların düşüncelerini bir kenara bırakıp gerçekten ne istediğimiz konusuna odaklanmalıyız. Bu sırada tabi ki kimsenin kalbini kırmamıza da gerek yok.

Yay burcunda gerçekleşen Dolunay en çok Yay, Balık, Koç ve Oğlak burçlarını etkileyecek diyebiliriz. Bu burçların biraz daha endişeli hissetmesi olası. Ancak bu endişelerden arınmaları ve özellikle yaşayabilecekleri küçük sağlık sorunlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Genel anlamda tüm burçlar birkaç gün keyifsiz hissedebilir. Enerjimizi yükseltmeliyiz.

Dolunay dönemlerinin her zaman yeni başlangıçları da beraberinde getirdiğini unutmayalım. Çünkü bir şey biterken yenisi başlar. Yani bir kapı kapandığında mutlaka yenisi açılır. Bazı şeylerin bitmesine üzülmek yerine gözlerimizi dört açmalı ve etrafımızdaki fırsatları görmek için çaba harcamalıyız. Hayatımızın kısa süre içinde tamamen değişeceğinden emin olabilirsiniz ama bu değişiklikleri biz de yönetebiliriz.

Bu dönemde daha önce de ifade ettiğimiz üzere Jüpiter ile Neptün karesi de işin içine dahil olacak. Jüpiter hiç bir şeyi öylece kabul etmememizi ve asi olmamızı sağlayacak. Neptün ise hayatımıza yeni bir bakış açısı kazandıracak. Bizi destekleyen gezegenlere güvenmeli ve bu gezegensel enerjiyi istediğimiz şekilde yönlendirmeliyiz.