Venüs Jüpiter Altıgeni

Bu hafta sonunda Başak burcundaki Venüs ile Akrep burcundaki Jüpiter arasında 13 derecelik bir altıgen açı oluşacak. Peki, Venüs ile Jüpiter altıgeni bizi nasıl etkileyecek?

Venüs – Jüpiter altıgeninin öncelikli etkisinin romantizm ve yaratıcılık ile ilgili konularda ne olursa olsun hiçbir şekilde memnuniyet hissedemeyeceğimiz anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Venüs ile Jüpiter arasındaki karşılaşmanın ardından eşlerimizin, sevgililerimizin ya da hoşlandığımız kişilerin davranışları daha fazla gözümüze batmaya başlayacak.

Bu süreçte hatalara ve hoşumuza gitmeyen tutum ile tavırlara karşı oldukça tahammülsüz olacağız. Yaratıcılık konusundaki memnuniyetsizliklerimizin ise yapılan işleri beğenmememiz olarak ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Venüs – Jüpiter altıgeninin bir diğer önemli etkisi de isteklerimizin tavan yapması ve neredeyse her konudan beklentilerimizin yerine gelmediğini hissetmemiz olacak. Bu anlamda genel olarak Venüs – Jüpiter altıgeninin hayatımıza hoşnutsuzluk, memnuniyetsizlik gibi duygular getireceğini söylemek mümkün.

Önümüzdeki günlerde ilişkilerimizde küçük çaplı sorunlar yaşayabiliriz, iş yerimizde de aynı şekilde patronumuzun da beklentileri yerine gelmediğinden gerilimli durumlar söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda agresif olmamaya özen göstermemizde yarar var.

Venüs – Jüpiter arasındaki altıgen açı aynı zamanda Başak ve Akrep burçlarını da yan yana getiriyor. Bu da bir anda beklentilerimizin artması ve hayatımızla ilgili hissettiğimiz memnuniyet duygusu nedeniyle hayaller alemine dalmamıza neden olabilir.

Başak ile Akrep burcunun üzerimizdeki en büyük etkisi ruhsal anlamda olacak. Duygusal ve ruhsal konulara yöneleceğiz. Beklentilerimizin karşılanmaması bizi manevi değerlerin önemini hatırlatacak ve manevi duygularla tatmin olmaya çalışacağız.

Başak burcundaki Venüs ile Akrep burcundaki Jüpiter arasındaki altıgen açının bizi bu hafta farklı bir duygusal boyuta sürükleyeceğini söyledik. Bu durumda ne kadar fazla memnuniyetsizlik hissederseniz o kadar fazla üzüleceksiniz. Bu yüzden bu dönemde biraz daha sakin olmaya ve kendi içinize dönmenizde fayda olacak.

Bu dönemde hayalci olmak yerine kişisel olarak küçük değişiklikler yaparak da tatmin olabileceğinizi unutmamalısınız. Beklentileriniz artıyor ve kendinizi bir kısır döngünün içine hapsolmuş gibi hissediyorsanız belki de artık çözümü dışarıda değil kendi içinizde aramanın vakti gelmiş olabilir.

Bu hafta içinde hayatınızda yapacağınız küçük değişiklikler ve kendi içinize dönmek için kendinize ayırdığınız vakit ile birlikte biraz daha pozitif olmaya çalışarak Venüs ile Jüpiter’in beklentileri artıran enerjisini bastırabilir ve bu dönemi memnuniyetsiz hissettiğinizde bile kendinizi mutlu etmeyi öğrenerek tamamlayabilirsiniz. Aslında memnun olmak için neye ihtiyacınız olduğunu anlayacak ve küçük şeylerle bile nasıl mutlu olunur onu öğreneceksiniz.