Venüs Etkisi

Bu hafta Koç burcundaki Venüs pek çok farklı gezegen ve asteroitle bir araya gelecek ve hayatımızı ciddi anlamda etkileyecek. Peki, Venüs enerjisi bize neler getirecek?

Öncelikle Oğlak burcundaki Güney Düğüm ile bir araya gelen Venüs sonrasında Yengeç burcundaki Kuzey Düğüm ile bir araya gelecek, ayrıca Oğlak burcundaki Satürn ile kare açı oluşturacak. Kısacası önümüzdeki haftanın neredeyse tamamında Venüs enerjisinin etkisi altında olacağımızı ifade edebiliriz.

Her ne kadar farklı burçlarda hareket eden farklı gezegenlerle bir araya gelecek olsa da Koç burcundaki Venüs bu dönemde baskın olacak ve hayatımızı tümüyle yönlendirecek. Öncelikle bu etkiyi daha iyi anlamak için Venüs enerjisinin genel özelliklerine bakmamızda ve Koç burcunda hareket ettiğinde neler olduğunu bilmekte yarar var.

Venüs gezegeni insanlığın ilk çağlarından beri aşk tanrıçası olarak bilinen, genel anlamda gençliği, güzelliği, aşk hayatını ve güçlü enerjiyi simgeleyen bir  gezegendir. Ayrıca modayı, estetik konuları, yaratıcılığı da temsil eder ve Venüs enerjisi etkili olmaya başladığı andan itibaren hayatımızı çok güzel şeylerle doldurur.

Koç burcundaki Venüs’ün de tüm hayatımızı etkisi altına almasıyla birlikte müzik dinlemek, yeni hobilere başlamak ya da bir hobimiz varsa onunla daha çok ilgilenmek, güzel yemekler yapmak ve yemek, sanatsal konularla ilgilenmek, farklı etkinliklere katılmak ve seyahat planları yapmak hayatımızın genel konuları arasına girecek diyebiliriz.

Venüs enerjisi Koç burcunun güçlü ve neşeli doğası ile birleştiğinde tüm burçları bir coşku kaplayacak. Bu süreçte aşk hayatlarımız canlanacak, aşkı arayanlar aşkı bulacak ve partneri olanlar çok mutlu zamanlar geçirecek. Ancak bunun dışında eğlence konularında aşırıya kaçma ihtimaline karşı dikkatli olmalıyız. Sorumluluklarımızı unutmamalı ve ölçülü davranmalıyız.

Koç burcundaki Venüs önümüzdeki günlerde neredeyse her gün başka bir gezegen ve asteroit ile bir araya gelecek ve hayatımızdaki etkisini yoğunlaştırarak devam edecek. Bu süreçte Kuzey ve Güney Düğümle, sonrasında ise Satürn ile bir araya geldiği için geçmişten gelen sorunlar çözülebilir. Alınması gereken kararlar alınabilir. Krizler son bulabilir.

Aynı zamanda Venüs’ün bir araya geldiği gezegenler Oğlak ve Yengeç burçlarında olduğu için bu burçlar için süreç biraz daha hassas olabilir. Bu nedenle Oğlak ile Yengeç burçlarının duygusallık konusunda Koç burçlarının ise aşırıya kaçma konusunda çok dikkatli olmaları büyük önem taşıyor.

Venüs’ün etkisini arttıracağı bu hafta biraz dikkatli olursak genel anlamda oldukça yoğun ve verimli geçebilir. Entelektüel konularda büyük başarılar elde edebilir, kendinizi çok daha donanımlı hale getirebilirsiniz. Eğitim ve kariyer konularında tüm burçlar daha şanslı olacaklar. Fırsatları değerlendirir ve hiçbir konuda aşırıya kaçmazsanız güzel günler sizi bekliyor.