Üçüncü ve Son Merkür Neptün Karşılaşması

Bu hafta Merkür ile Neptün arasında Balık burcunda 17 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki, Merkür ile Neptün karşılaşması bize neler getirecek?

Merkür ile Neptün’ün Balık burcundaki karşılaşması önümüzdeki süreç boyunca yaşanacak son karşılaşma diyebiliriz. İlk kez 19 Şubat’ta ve sonrasında 24 Mart’ta karşılaşan Neptün ile Merkür bu dönem son kez 2 Nisan’da karşılaşıyor.

Üç seviyeli bir döngünün de başlamasını sağlayan Merkür ile Neptün karşılaşması bu son bir araya gelişlerinde zihnimizin açılmasını, göremediklerimizi görmemizi ve gerçeklerin açığa çıkarak sonuca ulaşmamızı sağlayacak diyebiliriz.

Bu dönemde her ne kadar biraz içe kapanık ve alıngan olsak da Neptün’ün bilgelik enerjisi sayesinde hedeflerimizi elde etmek için çok akıllıca pratik planlar yapabileceğimizi söylemek de mümkün. Neptün’ün bilgelik enerjisini kullanabilmek için kontrol edemeyeceğiniz şeyler konusunda üzülmeyi bırakmanız gerekli. Bu sayede farklı stratejiler üretmeniz de mümkün olacaktır.

Aynı zamanda Merkür bu süreçte bizi yeni atılımlar, alınacak ciddi kararlar ve değişim için destekliyor. Onun desteği ile kötü hislerimizden arınıp çok daha güçlü biri haline gelebiliriz. Bunun için sadece kendimizi gezegensel akışa bırakmamız ve daha olumlu düşünmemiz yeterli, bunu aklınızda bulundurmalısınız.

Merkür ile Neptün karşılaşmasının olumlu ve olumsuz yönleri eşit diyebiliriz. Çünkü bu dönemde duygusal olarak alıngan ve içe kapalı olacağız ama eğer Neptün’ün enerjisini kullanabilirsek oldukça farklı stratejiler de üretebiliriz, bunu unutmayın. Sürekli istediğiniz şeyleri ve dileklerinizi düşünüp takıntılı davranmaktansa hayata biraz daha geniş açıdan bakmaya çalışmalısınız. Geniş pencereden bakıp asıl istediklerinizi düşünün ve yaratıcı fikirler üretmeye bakın.

Bu dönemde aile ve çocuk gibi konularda problemler oluşması olası. Aile üyelerinizin ve çocuklarınızın da sizin gibi gezegensel enerjilerden etkilendiğini unutmayın. Onlar da bu dönemde alıngan ve asi olabilirler. Biraz daha anlayışlı olmalısınız. Ayrıca bu hafta iyi beslenmezseniz güçsüz düşmeniz olası. Besin zehirlenmeleri konusunda da dikkatli olmakta fayda var.

Balık burcunda son kez karşılaşan Merkür ve Neptün enerjisi iyi değerlendirildiği takdirde bize farklı kapılar açacak oldukça şanslı bir dönemi beraberinde getirecek. Bu dönemde odaklanma sorunu yaşamamak için kendinizi kontrol etmeye çalışmalısınız ama hayatta her şeyi de kontrol edemeyeceğinizi unutmayın. Bu dönemi biraz daha fazla dinlenerek ve hayata direnç göstermeden geçirmenizde yarar var.