Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması Nedir ve Neden Bu kadar Etkilidir?

21 Ocak’ta uzun yıllar sonra ilk kez Süper Kanlı Kurt Dolunay’ı ve Ay tutulması yaşanacak. Peki Aslan burcunda gerçekleşecek bu Dolunay neden bu kadar önemli?

Ay tutulmaları Dünya’nın Güneş ve Ay arasına girerek, Ay’ı gölgelemesiyle oluşuyor. Dünya’nın gölgesi altında kalan Ay, Güneş’ten aldığı yansımalarla kızılımsı bir renge bürünüyor. Bu renginden dolayı da “Kanlı Ay tutulması” sıfatını alıyor. Bu tutulmayı “süper” kılan da olayın, Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu konumda gerçekleşecek olması. Çünkü Ay, bu yakınlıkta normalde olduğundan daha büyük ve parlak görünecek. “Kurt” sıfatı ise eski Kızılderili kültürüne dayanıyor. Ocak ayına denk gelen dolunayların tam tutulma anında kurtlar ulumaya başladığından bu tutulmalara “Kurt dolunayı” veya “Kurt Ay tutulması” denmeye başlandığı rivayet ediliyor.

Ay tutulmaları aynı zamanda oldukça kuvvetli dolunaylardır. Pek çok farklı ve güçlü etkileri olan dolunay, insana güç verip bilinçaltını harekete geçirir. Tamamlanmaları simgeleyen bu doğa olayı, sona ermesini istediğimiz konular için de en uygun dönemdir. 21 Ocak’ın özel bir tarih olmasının nedeni ise, eski inanışlarda doğanın uyanışını temsil eden sürece denk geliyor olması. Bu süreç hem değişim hem de bolluk berekete az kaldığını ifade etmesiyle önem kazanıyor.

21 Ocak’ta gerçekleşecek Ay tutulması, Aslan burcunda meydana gelecek. Aynı eksende gerçekleşecek olan bir sonraki ay tutulması ise 2026-2028 yılları arasına denk geliyor. Bu nedenle bu Dolunay ve Ay tutulmasının tüm burçlar için çok büyük önemi var. Zenginlik ve parlaklığı temsil eden Aslan, astrolojide yaratıcılık, yöneticilik ve kendine güveni gösterir.

Bu nedenle Aslan burcuna denk gelen tutulmalar egomuzu sarsabilir ve büyük resme odaklanmamızı engelleyebilir. Ancak bunu aşmak için kendi içimizdeki yaratıcılığa odaklanmalıyız. Onaylanma konusuna odaklanmayı bırakmalıyız. Ev hayatında, özel yaşamımızda daha açık ve net olmalıyız.

Genel olarak baktığımızda tutulma anında beklenmedik gelişmeler yaşamamız mümkün. Aniden karşımıza çıkan olaylar stresli anlar yaşamamıza sebep olabilir. Özellikle ani tepki vermekten kaçınmalıyız. Sabırsız olacağımız bir zaman dilimindeyiz. Hızlı düşünmek isterken yanlış kararlar alabiliriz. Gönül ilişkimizde ve kariyer hayatımızda dikkatli olmalıyız. Bir anlık sinirle söylediklerimiz, bizleri geri dönüşü olmayan bir yola sokabilir.

Süper Kanlı Kurt Ay Tutulmasının etkileri okudukça negatif bir tutulma olduğunu algılayabiliriz. Fakat bunu pozitife çevirmek için önce karşımızdaki enerjiyi iyi tanımalıyız. Eğer sinirlerimize hakim olursak, aniden gelişen olaylarda sakin kalırsak ve anlık değil kalıcı kararlar alırsak bu tutulma bizlere güzel destek verecektir. Bazı zamanlarda kendimizi değiştirmemiz gerekir. Koşulları değiştiremiyorsak, kendimizi adapte etmemiz gereklidir. Çünkü başımıza kötü bir şey geldiğinde hayat orada bize bir mesaj vermek istiyordur. Bunu aklınızdan çıkartmayın.