Saatlerin Sırları

Hani her gün karşılaşıyoruz ya bir çift saatle, ne anlama geliyor diye bir merak bir merak, hatta annem her seferinde sorar ‘’ Hüseyin, bu ne anlama geliyor? ‘’, bazense liste yapıyor ‘’ Hüseyin, bunu, bunu, bunu söyler misin? Bunu bu zaman, bunu bu zaman, bunu bu zaman gördüm. ‘’ Hepsini teker teker o anı göz önünde bulundurmaya çalışarak anlatmaya çalışırken çık bir de işin içinden çıkabilirsen…

O zaman n’apalım? Hadi, gelin şu işimizi kolaylaştıralım herkese bu saatlerin büyüsüyle ilgili küçük bir takvim yapalım ve onun da kelamını yüreğimizden alalım. Bakalım, yüreğimiz bize neler söylüyor? Belki siz de bunlara kendi yüreğinizden geçenleri katarsınız ve ne büyük bir külliyatımız olur zaman sayfalarımızda!

Küçük bir not, bunlar sihirli cümlelerdirler ve ancak onları ‘’ yakaladığınızda ‘’ size sırlarını açabilirler!

00:00 Yeni zamanın gün doğumu! Sorgulama, adım at yalnızca, her şey yüreğinin ışığınca!

01:01 Öğreniyorsun ve öğrendiğin her şeyle biraz daha büyürken, içindeki çocuğun gücünü keşfediyorsun!

02:02 Derinlerdedir bazen aranılan, yüreğinin sesini duy, bu sana iyi gelecek ve derinlerde olan ancak seninle bağlantı kurduğunda seni arzu ettiğin noktaya getirebilir.

03:03 Bil ki her kelamın altın ışıktır yaşamda, bunu bil ve dinle kendini dillediğin bu anda ışığınla!

04:04 Artık zamanıdır ki kutla kendini ve tam da şimdi göster zaman kudretini, attığın kalenin temelleri ve yarınının ışık dolu günleri!

05:05 Ruhundaki ışık her zaman seninle büyüyendir yaşamda, tüm ışık anlatır seni sana ve bil ki o ışık yaşamda durduğundur karşısında, duy sesini, sesini duyduğun her kelamda!

06:06 Ruhundaki ışık şimdi seninle sende özgür kaldı ve kantlandı, çiçek çiçek, renk renk dolaşmaktaydı! Hiç bu kadar ışık bu kadar bollukla bir arada olmamıştı!

07:07 Şimdi yola çıkma zamanı, pılı pırtı toplamalı, daha doğacak birçok yeni gün ve her bir günün bir dolu ışığı vardı, yürekler ışıkla dalgalandı, yolda sevgi aşk olup parlamaktaydı!

08:08 Şimdi adil olmak esastı ve tartı ne sana ne de diğerine kılıç olup batmalıydı, şimdi her şeyin sonsuz bir denge ve senin bu dengenin merkezinde olduğunu hatırlama zamanı!

09:09 Yüreğine gir ve bul kendini, yaşamdan yaşam olup oku yaşam olan rengini ve bil ki bu renkler hep hatırlatacak sana yeryüzüne kim olup kimden, kime kim olarak geldiğini!

10:10 Şimdi o yüce ışığın yerde, gökte inleyen sesini duyma vakti! Bu kutsal bir ışığın kendisiydi!

11:11 Yaşam zorlu bir rodeo gibi gözükebilirdi; bununla birlikte insan ancak onun yüreğine dek inebildiğinde onu sakinleştirebilir ve uzak doğunun en ‘’ ışıklı ‘’ cowboyu olabilirdi!

12:12 Derinlerde neler gizliydi, bu bir kriz anı diye hemen kükrememeliydi, bu sadece her şeyin en kutsal ışığıyla dönüşme vaktiydi!

13:13 Tamamlanması gerekenlerin vakti geldi, artık sürece bir çeki düzen verilmeliydi ki yarın doğacak yeni günlerin ışık kokan habercisi!

14:14 Şimdi yaşamın ötesindeki bir ışıkta titreşen yüreğinin sesini duyma vakti ve o sesi duyduğunda yaşam sana yeni bir ışık olur gelirdi! Bildiklerini unut, bilmediklerini bildiğini bil ve hatırla!

15:15 Aşırıya kaçmaksızın dengele yaşamı ve o yaşamdan sana gülümseyen ışığın anlattıklarını! Bazen şeytan der, sen insan ol yeter ve bir bakarsın her şey yoluna girer!

16:16 Şimdi duvarları yıkma zamanı, şimdi yeni bir zamanın ışığı yakılmalı ve şimdi bu savaş hepimizi ışık olup kanatlandırmalı ve özgür olmak, ışığının farkında olup tutsaklığı yıkmalıydı!

17:17 Yeni bir vizyon, yeni bir bakış, yeni bir duruş! Yeni zamanda eksiklik ve gecikmişlik olmazdı, şimdi sadece yarının bugünde yanan ışığı vardı!

18:18 Bu bir eşikti, derin bir nefes al bundan sonrası doğan güneşti ve şimdiden zaman sanki daha bir farklı görünebilirdi, nefes, nefes, nefes! İşte, şimdi!

19:19 Bu doğan güneş, yeni gün ve o yeni gün, yeni ben ve o ben de beni ben olup benden yaşama indiren demekti! Şimdi, her şey temizlendi ve pür-ü pak bir çalışma temellendi!

20:20 Şimdi, bu ana kadar getirdiğimiz o kutsal gerçekliği yeni bir ışıkla dillendirerek, geldiğimiz o gerçekliğin, tüm yolculuğunun ışığında vardığımız noktayı ve bu noktanın ışığının kalıcılığının sırrını keşfetmekti!

21:21 İşte, şimdi her şey bulmuştu yerini! Tüm zamanın ışığının bu andaki bu ışığı bize biz olup anlatmaya çalıştığını fark etmek gerekirdi!

22:22 Açılan kapılar diri ve güçlü bir ışığın kendisiydi ve şimdi kökler kuvvetli bir ışıkla dirilmekteydi!

23:23 Ruhumuz kendi yüceliğinde bir buluşmanın ışığı olup alevlenmekteydi ve bu kutsal anın bir ışık olup zamanı dillediği fark edilmeliydi! Tüm bu olanlar bizi bize götürüp bizi bize getirmekle görevliydi!

24:24 Aşk kapıları açıldı ve her yan ışıkla aydınlatıldı, şimdi bize düşen sadece akan ışığın, arının balı olduğunu hatırlamak ve artık cesur bir güvenle yaşamda parıldamaktı!