Plüton ile Pallas Karesi

Bu hafta sonunda Oğlak burcundaki Plüton ile Terazi burcundaki Pallas asteroidi arasında 23 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki, Plüton ile Pallas karesi bizi nasıl etkileyecek?

Oğlak burcundaki Plüton ile Terazi burcundaki Pallas asteroidi arasında oluşan kare açı bizim için oldukça önemli olacak çünkü Plüton – Pallas karesinin oluştuğu gün hepimiz için acı gerçeklerin günü olacak diyebiliriz. Plüton – Pallas karesi bir diğer tabirle açıklamakta zorluk çekeceğimiz ama odaklanmak zorunda kalacağımız problemli durumları sembolize ediyor.

Plüton – Pallas karesi bizi yüzleşmelere maruz bırakacak, bu dönemde yüzeysel olarak değindiğimiz ya da düşündüğümüz bazı derin konular gün yüzüne çıkacak ve ne kadar istemesek de gerçeklerle yüzleşmek mecburiyetinde kalacağız.

Bu dönemde ayrıca güç ve baskı kavramlarıyla ilgili büyük bir enerji de açığa çıkacak. Üzerimizde hissettiğimiz baskı ve güç nedeniyle düşüncelerimizi açıkça ifade etmekte zorlanacağız bu da her türlü diyalog ve konuşmada alt metinlerin sıklıkla karşımıza çıkacağı anlamına geliyor.

Plüton ile Pallas karesinin hayatımızı etkisi altına alacağı konulardan bir diğeri de gerçeklerle yüzleşmenin sebep olacağı agresiflik ve öfke patlamaları olacak. Hepimiz bu dönemde yaşadığımız zorluklar nedeniyle öfke patlamaları yaşamaya da meyilli hale geleceğiz. Baskının neden olduğu küçük tartışmalar, küçük tartışmaların agresif enerjinin etkisiyle büyük krizlere dönüşmesi de zihnimizi meşgul edecek diğer gündem maddeleri arasında.

Plüton – Pallas karesi bizi Oğlak ve Terazi burçlarının da bir keşişim kümesine sürükleyeceği için bu dönemde içimizde ikilemler yaşamamız da olası. Bir yandan Oğlak burcunun özgür, umursamaz, dertleri erteleyen yapısı nedeniyle gerçekleri halı altına itmek isterken diğer yandan da Terazi burcunun gerçeklerle yüzleşip problemleri hallettikten sonra yoluna devam etme arzusuyla başa çıkmaya çalışmamız gerekecek. İçsel çatışmalar bizi bekliyor, diyebiliriz.

Birilerine söylemek ya da açıklamak istediğiniz konular varsa bu dönemde biraz beklemenizde fayda var çünkü bu dönemde konuşmaya kalkacak olursanız sözleriniz normalde olacağından çok daha ağır ya da sert olabilir. Etrafınızdaki insanları, sevdiklerinizi kırmak istemediğiniz halde istemeden onları üzme ihtimaliniz çok yüksek.

Son olarak Plüton – Pallas karesinin olumsuz etkilerinden biri de yaratıcı enerjiye vuracağı ket olacak. İşleriniz biraz aksayabilir çünkü üretim yapmak hiç içinizden gelmeyecek. Üzerinize çöken rehavete kapılmamaya çalışmalısınız. Çünkü boş durursanız bu durum sizi daha agresif hale getirebilir. Kuralların sınırlarını kaybedeceği bu dönemde hepimizin çok daha fazla odaklanmaya ihtiyacı olacak. Kendinizi kontrol edin ve sorumluluklarınıza odaklanmaya çalışın.