Önsezi ve Kehanet Nedir? Gelecek tahmin edilebilir mi? Ünlü Kahinler ve 2019 kehanetleri…

Herkese Merhaba! Bugünkü yazıda gizemli ve merak edilen bir konuya değinmek istedim. Gerçekten geleceği öngören insanlar var mı? Zamanda ileri, geri gitmek mümkün mü? Kehanet nedir? Kimler kesin olarak geleceği görür? Olacak olayları önceden seziyor musunuz? O zaman bu yazı sizin için…

Her şeyden önce önsezi ve kehanet terimlerinin tanımlarına bakmakta yarar var…

Önsezi: Hiçbir belirti yokken bir şeyin olacağını sezme, içe doğma, hissikablelvuku.(TDK)

Kehanet: Bir olayın gerçekleşeceğini önceden bilme, ön deyi, prediksiyon.

Kahin: Doğaüstü yollardan gizli, bilinmeyen şeyleri ve geleceği bildiği iddiasında bulunan kişi.(TDK)

İnsanoğlunun merakı ünlüdür, bilirsiniz. Peki en çok merak ettiği şey nedir bu türün? Elbette ki gelecek ve gelecekte ne olacağı… Geleceği görebilme yetenekleri üzerine neredeyse tarihin başlangıcından beri birçok yazı yazılmış, konu incelenmiş, tahminlerde bulunulmuş ve anlaşılmaya çalışılmıştır. Görebilme dediğim için yanlış anlaşılmasın, birçok kahin sadece görme duyusu ile değil, koklayarak, dokunarak, işiterek, tadarak da gelecekten bilgi aldığını ileri sürer. Kimisi belli bir süre uyuyarak geleceği gördüğünü dahi söylüyor. Çok ünlü bir kahin olan Edgar Cayce, seanslarında uyku esnasında bilgi alır mesela. Seslerin onlara bir şeyler fısıldadığını söyleyen kahinlerin sayısı da hiç o kadar azımsanacak gibi değil… Peki, gerçekten gelecekten haber almak mümkün mü?

Günümüzde yapılan parapsikolojik araştırmalarda çok önemli yer tutuyor artık bu konu. Çünkü geleceği bilirseniz, onu kontrol de edebilirsiniz. Dolayısıyla güç elde etmek için bu tür bir özellik ne kadar da paha biçilemez, değil mi?

Yapılan araştırmalarda zamanın bükülebilir olduğu düşüncesi hakim ve kimi insanların bu zamanın içinde düşünsel olarak seyahat edebilmesinin mümkün olduğunu ileri sürenin birçok araştırmacı var. Kapsamlı bir konu ve daha çok zaman alacağa benziyor ama en azından biz şimdiye kadar geleceği gördüğü konusunda birçok insanın aynı fikirde olduğu kahinlere bir göz atalım.

Nostradamus en bilinen kahinler arasında. Kehanetlerini dizeler halinde ve anlaşılamaz, ya da şifre çözmeye meraklı kişiler tarafından ancak okunabilir şekilde iletmesi onu daha da gizemli hale getiriyor. Sanki herkesin anlamasını istemediği bir dille ve sadece bazı insanlara bilgi verir şekilde yazılmış dizeler… Ne kadar gizemli değil mi? Peki, Nostradamus eğer kehanetlerinin herkes tarafından anlaşılmasını istemiyorsa, kim tarafından anlaşılmasını istiyor ya da yüzyıllar önceden kime mesaj yolluyor? Açıkçası bu da hala gizemi çözülememiş bir konu… Kimdir Nostradamus? Ne demiştir? Hangi kehanetleri gerçekleşmiştir ve kesin midir? Sizin için Nostradamus ile ilgili yaptığım araştırmalar neticesinde şu bilgilere ulaştım;

Ölmeden önceki gece yanına gelenlere şu ünlü sözleri söylemiştir Nostradamus;

”BU SON GECEM, BENİ YALNIZ BIRAKIN, SABAHA ÖLMÜŞ OLACAĞIM.”

Gerçekten de bir sonraki sabah olan 2 Temmuz 1566’da hayata veda etmiştir. Kendi ölümünü bu kesinlikle bilen bu gizemli adamın asıl ismi Michel de Nostradame’dir ve 14 Aralık 1503’te Fransa’da doğmuştur. Sadece kahin değil aynı zamanda astrolog, ünlü bir hekim ve simyagerdir. Varlıklı bir ailede yetişen bu gizemli insanın birçok dil bildiğini de eklemek gerek.1540’lı yıllarda yeteneğini kendi keşfeden Nostradamus, 1550 yılında ilk almanağını yayınladı. 12 manzum dörtlük bulunan bu kitapta, her dörtlükte gelecek yılın bir ayı ile ilgili genel bir kehanet vardı.( Almanak: o yıllarda astroloji ve meteoroloji içerikli genel bültenlerin adıdır.) O yıllarda ünlenmeye başlayan Nostradamus, bir süre sonra yetinmemiş ve insanlığın sonuna kadar gerçekleşecek olayları kaleme almıştır. Birçok gerçekleşen kehaneti bulunduğunu biliyoruz. Yalnız okuma teknikleri ve yoruma açık oluşlarıyla halen çok tartışmalı olduğu da bir gerçek Nostradamus’un kehanetlerinin… 2019 yılı için söylediği öngörüler ise aşağı yukarı şu şekilde sıralanıyor;

-Krallar ve soylular zevk-i sefada,

Umursamıyorlar halkı her zaman olduğu gibi, başta Fransa!

Uzun sürmeyecek bu sefa, haneler kaynıyor, simgeleri sırtlarında.

Fransa’da başlayan karmaşa ele geçiriyor tüm Avrupa’yı bir anda.

Benim görüşüm bunun son zamanlarda yaşanan Sarı Yelekliler ile ilgili olabileceği yönünde. Bir değişim olduğu kesin ama sonuçlarını kestirmek zor.

-Anlaşmazlıklar ve ihmaller. Muhammed’e bir geçit açılacak. Muzaffer olacak.

Karada ve denizde battı kan, Akdeniz gemiler ve yelkenlilerle kaplanacak. Planlar bozulacak.

Sonraki yıl çatınca, iki büyük imparatorluk kar fırtınasında savaşacak.

Savaş 27 hafta sürecek, çünkü dünyanın savaşmaya takati yok.

Birçok araştırmacı bunun Suriye çatışmaları sonrası olacağını ve Rusya-Ukrayna arasındaki krizin çok ciddi sonuçları olacağı şeklinde yorumluyorlar.

-Kentlilerin bildiğini, kasabalılar da bilecek. Kralların yediğini, köylüler de yiyecek.

Herkes kahin olup gelecekten haber verecek, fakat hepsi üzülecek.

Bildikleri ağaçtan kopan yaprak gibi rüzgarda savrulurken,

Alay ettkileri onları yiyip bitirecek.

Burada anlatılanın internet ve medya ile ilgili olduğu düşünülüyor. Herkesin her haberi aynı anda bilmesi kastediliyor olabilir deniliyor. Bilim ile ilgili gelişmelerin dünyanın geleceğine dair bir takım şeyleri önceden matematik yoluyla haber vermesi(göktaşları, küresel ısınma, buzullar, depremler vs.) herkesin kahin olup gelecekten haber vermesi olarak yorumlanmış. Fakat felaket, hiç beklenmeyen ve hatta hafife alınan bir konudan kaynaklanacak diyor son dize…

-Mumlar sönmüş, Krallar düşmüş, şehirler, kasabalar bomboş.

İnsanları bir sarhoşluk hastalığı kaplamış ki daha önce eşi görülmemiş.

Ne Vatikan’ın vebası, ne Asya orduları bu kadar çok insan öldürmemiş.

Ulusları bir gecede aydınlık çağlardan karanlık çağlara sürüklemiş.

Şahsi kanaatim elektrik enerjisi ile ilgili bir takım olumsuz gelişmelerden bahsediyor Nostradamus. Bir de bir salgın hastalık olacağını anlatıyor ve insanların sanki bir madde etkisinde ve aşırı alkol almış halde davranacağını anlatıyor. Onun yaşadığı döneme kadar gördüğü en büyük katliamlardan daha büyük bir kitlesel ölümden de bahsediyor. Umarız olmaz diyelim ama hiç mantıksız gelmiyor… Son dörtlük ise son derece korkutucu; Bu dörtlüğün 2019 değil, daha sonrasını işaret ettiğini söyleyen araştırmacılar var. Umarım öyledir diyerek bu dörtlükle ilgili yorumu tamamen size bırakıyorum.

-Tanrı’nın kentinde büyük bir gök gürültüsü olacak.

İki kardeşten biri buhranlı günlerde parçalanırken, kalenin sürgüsü kırılacak.

3.Büyük Savaş kaostan sonra başlayacak.

Savaşın adı ‘Büyük’ olacak, savaşacak ne asker, ne de kılıç bulunmayacak.

Nostradamus’la ilgili ilginç bir bilgi daha… Tüm kehanetlerini tasavvuf elimi İbn-i Arabi’den aldığı söylenmektedir.

***

Gelelim bir başka kahine… Bu adam, kehanetlerini söylemek için uykuya ihtiyaç duyuyor, bununla ilgili seanslar yapıyor ve rüyalarında bilgi aldığını söylüyordu. Seanslarında aldığı bilgiler ‘Okumalar’adıyla derleniyor ve kendisi de ‘Uyuyan Kahin’ olarak biliniyordu.

EDGAR CAYCE!

Amerikalı bir medyum olan Cayce, Kentucky’de 18 Mart 1877’de doğar. Yeteneğini küçük yaşlarda okul çağında iken, kitapların üzerinde uyuyakaldığında ve uyandığında kitabın tek sayfasını bile açmamış olduğu halde bütün kitabı ezbere bilir şekilde tekrarlayabildiğinde anlar. Ayrıca daha küçük bir çocukken ölmüş yakınları ile konuşabildiğini ailesine bildirmiş fakat inanan olmamıştır. Onun serüveni beklenmedik bir şekilde sesini yitirmesiyle başlar diyebiliriz. Yirmi bir yaşındaydı. Bir kağıt fabrikasında çalışıyordu ve bir tür gırtlak felci geçirerek sesini tamamen kaybetti. Pek çok doktora gitti fakat hiçbirinden sonuç alınamadı. Son çare olarak hipnoza başvulurduğunda ise, kendini insanlara adayacağı, aldığı bilgiler karşısında hiçbir maddi gelir elde etmeyeceği, kendini kısa sürede iyileştirdiği bir serüven başlamış oldu.

Bazı çözümsüz hastalıkları hangi bitkilerin iyileştireceğine dair kesin bilgiler ve sonrasında da kesin sonuçlar da alan Cayce, birçok araştırmaya da konu olmuştur. Özellikle Batık Kıta Atlantis ile ilgili verdiği bilgiler halen gündemi meşgul etmekte diyebiliriz. Bu sıradışı insanın gelecek ile ilgili gördüğünü söylediği notlar arasında olan ve kanıtlanmış bilgilerin bazıları şöyle…

-Amerika’daki büyük buhran dönemini ve biteceği yılın 1933 yılı olduğunu 20’lerde öngörmüştür.

-Hitler’in başa geleceğini ve yapacağı katliamı önceden haber vermiştir.

-Elektrikli arabaların belki de fikir babası olarak görülebilir söyledikleri düşünüldüğünde… 🙂

-Vezüv Yanardağı’nın aktifleşeceğini söylemiştir ki bu olay daha çok yeni gerçekleşti. 2017,13 Temmuz.

Gerçekleşeceğini söylediği bir takım kehanetler ise yılı belli olmamakla birlikte şunlar;

-Japonya sulara gömülecek.

-Avrupa Haritası’nın tamamı bir anda değişecek. (Burada özellikle İtalya ve Yunanistan’dan bahsetmektedir.

-ABD’nin batı kıyılarında yeni kara parçaları ortaya çıkacak.

-Işıktan silah üretilecek.

-Dünyada soğuk iklim ve sıcak iklim yer değiştirecek, kutuplar kayacak, manyetik alan değişecek, güneş kararacak ve dünyada ikinci bir zaman kavramı meydana gelecek.

Oldukça korkutucu olan son kehanet hakkında düşünmek dahi insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Siz ne dersiniz?

Bir sonraki yazıda çok daha detaylı inceleyeceğim bir başka kahin olan Baba Vanga’yı ele alacağım. Kültür olarak bize çok daha yakın olan bu kadın, birçok araştırmacıyı, politikacıyı, ünlüyü hayretler içinde bırakacak kehanetlerde bulunmuş ve neredeyse 2000 yıldan daha ilerisi için bilgiler vermiştir. Şu an Nostradamus’tan daha tutarlı olduğu da kabul edilmekte. Yeni yazıda görüşmek üzere…