Merkür Yengeç Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta içinde Merkür Yengeç burcunda geçiş yapıyor. Peki, Merkür’ün Yengeç burcuna geçmesi bizi nasıl etkileyecek?

Merkür’ün Yengeç burcuna geçmesi ile birlikte öncelikle hepimiz kişisel hayatımıza daha fazla önem vermeye başlayacağız diyebiliriz. Ev hayatımız, ailemiz, annemiz ve varsa çocuklarımız, güvenlik ihtiyacımız, maddi ve manevi gereksinimlerimiz sık sık zihnimizi meşgul eden konular olacak. Ayrıca duygularımızı çok daha yoğun yaşayacağız.

Bu dönemde iletişim ön plana çıkıyor. Tanıştığımız ve önceden tanıdığımız herkesle biraz daha yakından ilgilenecek, empati yaparak insanların neler hissettiğini anlamaya çalışacağız. Hiç kimsenin kırılmasını, üzülmesini ve kötü olmasını istemeyeceğimiz bu günlerde çok fazla fedakarlık yapıp da kendimizi zor duruma sokmamalıyız.

Genel anlamda Yengeç enerjisinin etkisi altına gireceğimiz için Yengeç burcunun özelliklerine de bir bakmamızda yarar var:

Zodyak’ın 12 burcundan dördüncü burç olan Yengeç burcunun döngüsü her yılın 21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında başlar. Yengeç burcu su elementine bağlıdır. Zodyak’ın ilk su burcu olduğu için, duygu denizinin ve yaratıcı suların akmasını sağlayan bir nehir gibidir. Yengeç burcu insanları etrafındaki herkesin mutlu olmasını ister. Yengeç gezegen döngüsü etkisi altındayken ailemizle ve sevdiklerimizle vakit geçirme ihtiyacı hissederiz.

 

Duyguları ve kalpleri tarafından yönetilen Yengeçler kalabalığa karışmakta güçlük çekerler. Yengeç burcu Dünya’ya en yakın, duygularımızı en çok etkileyen, iç benliğimizi yöneten, derin arzularımızı ve duygusal isteklerimizi ortaya çıkaran bir gök cismi olan Ay tarafından yönetilir; Ay döngüsünün fazları Yengeçlerin içsel gizemlerini derinleştirir ve onların kontrolü dışında, kısa süreli duygusal örüntüler yaratır.

Yengeç enerjisi, tıpkı bir yengeç kıskacı gibi, iş güvenliğinden aile üyelerine kadar rahatlığa dört elle sarılmamıza sebep olur. Ayrıca tıpkı yengecin evini sırtında taşıması gibi, Yengeç burcu insanları da nereye giderseler gitsinler kendilerine güvenli ve rahat bir ortam yaratmaya çalışırlar. Değişim, kök salmayı seven bu burcu huzursuz eder. Yengeç burcu gezegen geçişi sırasında kendimizi duygusal ve nostaljik hissedebiliriz. Duygular ve sezgiler mantığın ve zekânın önüne geçer. Yengeç enerjisi ruhun gıdasıdır ve bir kez bu gıdanın tadına baktığınızda sakinleşmiş, doymuş hissedersiniz.

İşte Yengeç burcunun tüm bu özellikleri önümüzdeki günlerde tüm burçları etkisi altına alacak. Merkür’ün özellikleri geri planda kalırken hepimizin hayatı Yengeç burcunun özelliklerine göre değişecek ve dönüşecek…