Merkür Oğlak Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesi bizi nasıl etkileyecek?

Merkür’ün Oğlak burcuna geçerek yeniden ilerleme dönemine girmesi ile birlikte hayatımızdaki yanlışları düzeltme dönemi başlıyor diyebiliriz. Merkür zaten yönetici gezegeni olduğu Oğlak burcuna geçtiğinde Oğlak burcunun özellikleri Merkür enerjisi ile beraber özellikle hayatımızdaki detayları, iletişim evimizi, eleştiri ve çözüm kavramlarını etkileyecek. Kısacası sorunlardan kurtulmak ve bir nevi temizlik yapmak için kolları sıvıyoruz.

Merkür’ün Oğlak burcuna ileri hareket edeceği süreci “işleri yoluna koyma” dönemi olarak da tanımlayabiliriz. Çünkü bu dönemde tüm burçların yani hepimizin odak noktası problemleri çözmek ve hataları gidermek olacak. İşlerin rayından çıkmasına asla izin vermeyecek ve daha önce oluşan sorunları çözmek için canımızı dişimize takacağız.

Bu dönemde evinizdeki onarım işleri, hoşunuza gitmeyen eşyaların değiştirilmesi, gardırop temizliği ve yeni eşyaların alınması, uzun süredir sorun yaratan iletişimsel problemlerin çözümü gibi konuları halletmek için en uygun zaman diliminde olacaksınız. Günlük işlerinizin büyük bir bölümünü bu tür düzenleme ve temizlik konularına ayırabilirsiniz.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçerek ileri hareket edeceği bu dönem aynı zamanda uzun süredir devam eden sorunların ve problemlerin çözümü için gerçekçi çözümler bulabileceğini bir dönem olacak. Organizasyon işleri, düğünler, nişanlar, partiler ve detaylarla ilgilenilmesi gereken her türlü iş için kusursuz zamanlama. Eğer yapmanız gereken zorlu ve detaylı işler varsa bu zaman diliminde onları sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz.

Bu hafta ayrıca analiz ve teşhis kavramları öne çıkacak. Peki bu ne demek diye soracak olursanız bu dönemde her türlü konuda uzun uzun düşünmekten çekinmeyeceksiniz diyebiliriz. Kaçtığınız sorunları düşünmek ve onlardan kurtulmak isteyeceksiniz. Bunun için de sorunları teşhis edip analiz etmeniz ve onlarla ilgilenmeniz gerekecek. Küçücük ve önemsiz şeyler bile sizin için önemli hale gelirken en ufak detayın bile kusursuz olmasını isteyeceksiniz.

Merkür’ün Oğlak burcunda ileri hareketi Ocak sonuna kadar devam edecek. Bu yüzden önümüzdeki yaklaşık üç haftalık süreçte sorunlarınızı çözmeye ve hayatınızda yolunda gitmeyen durumları yok etmeye bakın.

Bu süreçte elinize bir büyüteç alıp tüm hayatınızı köşe bucak temizliyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bu belki size sıkıcı ve yorucu da gelebilir. Ama bazen hayatlarımızın da ruhumuzun da temizlenmeye, arınmaya ihtiyacı vardır, bunu unutmayın. Bu sürecin vakit kaybı olduğunu değil kendinize zaman ayırdığınız özel bir dönem olduğunu düşünün ve olumsuz enerjilerden sonsuza dek kurtulun.