Merkür Mars Karesi

Bu hafta içinde Oğlak burcundaki Merkür ile Koç burcundaki Mars arasında 4 derecelik bir kare açı oluşuyor. Peki, Merkür ile Mars karesi bizi nasıl etkileyecek?

Merkür ile Mars arasında oluşacak kare açının bize hedeflerimizden birini kazandıracağını söyleyebiliriz. Bu hafta içinde her burç uzun süredir çok istediği bir şeye sahip olacak ve bunun sevincini doyasıya yaşayacak. Sevgi, arzu, hayal gibi kavramlar hayatımızda daha yoğun hale gelirken elde ettiklerimiz yeterli gelmeyebilir.

Bu süreçte bir yandan hedefimize ulaştığımız için çok büyük mutluluk hissedeceğiz ancak bir yandan da önümüzdeki günler hem duygusal hem de fiziksel açıdan bizim için zorlayıcı olabilir. Merkür ile Mars gezegenlerinin enerjisi oldukça kafa karıştırıcı olacak. Hem kendiniz ile gurur duyacaksınız hem de kendinize karşı sert olacaksınız. Bu açıdan biraz kontrollü olmakta yarar var.

Merkür – Mars karesi para, sosyal ilişkiler, manevi değerler ve öz saygı konularında sorunlarında bir anda yok yere alevlenmesine neden olabilir. Ayrıca bu konularda gerçekte var olmayan, sadece zihninizde oluşan sorunlara çözüm arayabilirsiniz. Ancak sürecin sonunda elde edecekleriniz tatmin edici ve rahatlatıcı olacak. Bunu unutmayın.

Merkür ile Mars arasında oluşacak kare açıda baskın burçların Oğlak ile Koç olduğu da unutulmamalı. Oğlak ile Koç burçlarının enerjisi ile hepimiz gerçeklere gözümüzü kapatacağız ya da gerçek ile bağlantımızı kopartacağız. Gerçeklik algımızın bozulması bizi sorunlara sürükleyebilir. Olabildiğince gerçekten kopmamaya çalışmalısınız. Ayrıca sadece duymak istediğinizi duyabilir ve görmek istediğinizi görebilirsiniz. Bundan da kaçınmak gerekiyor.

Önümüzdeki günlerde kendinizle ilgili çok daha fazla düşünmeye de başlayacaksınız. Sonsuz olasılıkları düşünmek ve hayaller kurarken bile yüzlerce detay arasında kaybolmak biraz yorucu olabilir. Hayal gücünüzün ve yaratıcılık enerjinizin bir anda tavan yapması her konuda size büyük yarar sağlayacak. Ancak olasılıkları bir kenara bırakmalı ve işlerinize, yapmanız gerekenlere odaklanmalısınız.

Merkür – Mars karesini “sınırsızlık dönemi” diye tanımlayabilir. Bu sınırsızlık dönemi eğlenceli gözükse de dikkatli olunması gerekiyor. Geçmiş ve gelecek ile ilgili düşüncelerde kaybolmamak çok önemli. Korkularınızdan ve zihinsel blokajlarınızdan arınmak istiyorsanız bu dönem size çok iyi gelecek. Sağlığınızla ilgilenmeniz için de çok uygun bir süreç sizi bekliyor.

Bu dönemde aşırılıklara kaçmaz dikkat dağınıklığınızın önüne geçebilirseniz hem problemlerden arınabilir hem de olumsuz enerjilerden kurtulabilirsiniz. Sonsuzlukta kaybolmak yerine adım adım ilerlemeyi tercih etmenizde yarar var, unutmayın.