Merkür ile Mars Savaşı ve Yapılması Gerekenler

Bu hafta içinde geri hareket eden Merkür ile Mars Aslan burcunda karşılaşıyor. Peki, Merkür ile Mars karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

Aslan burcunda geri hareket eden Merkür yine Aslan burcunda ileri hareket eden Mars ile karşılaştığında birisi ileri diğeri ise geri gitmek isteyecek. Bu da aralarında büyük bir savaş çıkması ile sonuçlanacak.

Peki bu ateş hattında bizim neler yapmamız gerekiyor?

– Öncelikle geçmişle ilgili konularda çıkan tartışmalara katılmamalı ve bu tür konularda kavgaya girmemeye özen göstermeliyiz.

– Şuan hayatımızdaki adımları sorgulamamız olası ama bunu yaparken oldukça iyi niyetli davranmamız gerekiyor. Sinirli olmamız ve sürekli etrafımızdakilere kızmamız ya da kendimizi suçlamamız bize bir şey getirmeyecek.

– Karar alırken geçmişte yaptığımız hataları düşünmemeliyiz. Sürekli geçmişte yaptığımız hataları düşünmeye başlarsak bu durumda gelecekle ilgili düzgün karar almamız mümkün olmaz.

– Geçmişte tanıdığımız ve artık görüşmediğimiz birini görmek ya da onunla ilgili bir haber almak bizi çok daha agresif hissettirebilir. Ancak bu durumda sakinleşmenin bir yolunu bulmamız gerekiyor.

Aslında genel anlamda Merkür ve Mars savaşı “Geçmiş ve Geleceğin Savaşı” anlamına geliyor. Bu süreçte sürekli geçmişi düşünecek ve geçmişte yaptıklarımıza göre gelecekle ilgili kararlar almaya çalışacağız. Bunun da hiç bir yararı olmayacak. Çünkü geçmiş ile gelecek farklı olgulardır.

Bunun dışında alınacak kararlar, atılacak adımlar ve seçimler konularında da kafamız karışabilir. Bu durumda bunun gezegensel enerjilerin etkisiyle olduğunu hatırlamamız ve soğukkanlı bir şekilde hem kalbimizi hem de aklımızı dinlememiz gerekiyor.

Mitolojide Merkür, tanrıların habercisi olarak bilinirdi. Astrolojide bu gezegen haberleşmeyi temsil eder. Her türlü konuşma, yazı, yolculuk bu gezegenin yönetimindedir. Sürekli olarak yeni bilgiler edinen, son derece hızlı ve her duruma kolay adapte olabilen bir gezegendir. Merkür mantık, anlayış ve görüşü temsil eder.

Mars ise Merkür’den farklı olarak atılgan bir enerjiye sahiptir. Bilgileri almayı beklemez ve onun yerine duygularına göre atılımlar yapar. Oldukça güçlü ve heyecanlı bir enerjisi vardır. İlerlemeyi ve geleceğe bakmayı ister.

Tabi ki bu durumda aldığı bilgilere ve geçmişten gelen deneyimlerine göre hareket eden Merkür ile heyecanlı Mars arasında büyük bir zıtlaşma çıkacak. Bu süreci sorunsuz atlatmak için Merkür ve Mars’ın avantajlarını ayrı ayrı kullanmaya çalışmamız gerekiyor diyebiliriz…