Merkür Gerilemesi ve Burçlara Etkileri

27 Temmuz’dan bu yana Aslan burcunda gerilemeye devam eden Merkür hayatımızdaki etkisini giderek arttırıyor. Peki, 18 Ağustos’a kadar devam edecek bu gerileme bize neler getirecek?

27 Temmuz’da Aslan burcunda gerilemeye başlayan ve 18 Ağustos’a kadar da gerilemeye devam eden Merkür’ün hayatımızdaki etkisi gerileme döneminin sonuna doğru giderek artacak. Özellikle iletişim, sosyal ilişkiler ve görüşmeler konularında bizi etkileyecek olan Merkür, Aslan burcunda gerilediği için agresifliklere karşı dikkatli olmamızda fayda var.

Merkür Gerilemesi sırasında eleştiri konusunda da tetikte olunması gerektiğinden emin olabilirsiniz. Bu günlerde ne insanları fazla eleştirmeli ne de onların sizi eleştirmesine müsaade etmelisiniz. Aynı zamanda kendinize fazlasıyla eleştirip kendinize haksızlık etmeniz da olası. Bu konuda da abartıya kaçmamalısınız.

Önümüzdeki günlerde etkisi yoğunlaşarak devam edecek olan Merkür Gerilemesi tüm burçların egolarının öne çıkmasına neden olacak. Bu süreçte yaşanacak güç savaşları ve rakiplerinin öne çıkma arzusu ile oluşan tartışmalar hepimizi etkisi altına alabilir. Dışarıda da insanların daha gergin ve sinirli olduklarına tanık olursanız, hiç şaşırmayın.

Merkür Gerilemesi Aslan burcunda olduğu için aklınızdaki farklı konulardaki soru işaretlerinin artması da olası. Arkadaşlıklar, iş, eğitim, gelecek planları, aşk, güven, güzellik gibi hayatla ilgili neredeyse her konuda aklınız karışabilir. Bu karışıklıkları çözmek için hem kalbinizin hem de aklınızın sesini duymanız gerekiyor.

Merkür Gerilemesi sırasında genel anlamda tüm burçların küçük ertelemeler, anlaşmazlıklar ve tartışmalar yaşadığını biliyoruz. Bu sürede daha sabırlı olmamız ve karşımıza çıkan sınavları aşmamız gerekiyor. Ancak kaotik süreçlerde kendilerine bir şekilde çıkış yolu bulabilen hatta bu kaotik durumları kendi çıkarınıza kullanabilen biriyseniz o zaman durum farklı.

Aslan burcunda gerileyen Merkür herkesi kaosa sürüklerken bu kaosun içinde kendinize güvenli bir yer bulabilir, yeterince sabırlı olur ve sorunları adım adım aşarsanız 18 Ağustos’ta Merkür Gerilemesi bittiği andan itibaren çok büyük bir ilerleme kaydetmiş olursunuz. Ancak bunun için fırtınanın gözünü bulmak gibi kaosun güvenli yerini belirlemeniz rüzgarda bir yaprak gibi savrulmamanız gerekir.

Pek çok açıdan Merkür Gerilemesi dönemlerini burçların olgunlaştığı ve önemli deneyimler edindiği zaman dilimleri olarak tanımlayabiliriz. Bu süreçte herkes sorunlarla nasıl başa çıktığını, ne tür savunma mekanizmalarına sahip olduğunu öğrenir. Aynı zamanda sorunları aşma biçimleri konusunda yeni düşünme biçimleri elde ederler. Hatta bazı kişilerin bu zaman dilimlerinde tüm temel düşüncelerinin değiştiğini de gözlemlemek mümkündür.

Siz siz olun 18 Ağustos’a kadar bunları aklınızda bulundurun. Fazla agresif veya sinirli hissederseniz derin bir nefes alıp Merkür Gerilemesinin geçmesine az kaldığını düşünün. Stresin sağlığa zararlı olduğunu da unutmayın. Yoga, meditasyon gibi uğraşlar, doğru bir spor ve beslenme düzeni ile Merkür Gerilemesini sizin için cehennem olmaktan çıkartabilirsiniz.