Merkür Etkisi

Bu hafta sonunda Merkür pek çok farklı gezegensel enerji bir araya geliyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, Merkür bizi nasıl etkileyecek?

Merkür bu hafta sonunda Ceres asteroidi, Pallas asteroidi, Juno asteroidi gibi  pek çok farklı gezegensel enerji ile karşılaşacak ve hayatımızı yoğun şekilde etkisi altına alacak. Her ne kadar Merkür hayatımızın tam ortasına oturacak olsa da aynı zamanda karşılaştığı burçların da etkili olacağını ifade etmek mümkün.

Merkür şuanda Boğa burcunda ve karşılaşacağı gezegensel enerjiler sırasıyla Yay, Terazi, Yengeç burçlarında ilerliyor. Bu durumda oldukça karmaşık enerjilerin ortaya çıkacağını, hepimizin her konuda kaotik bir süreçten geçeceğimizi ifade etmeye gerek bile yok.

Boğa burcundaki Merkür’ün tüm bu gezegensel enerjilerle karşılaşması aklımıza hiç gelmeyen fikirlerin gelmesine, önemli kararları doğru şekilde almamıza ve yaratıcılık yeteneğimizin de tavan yapmasına neden olacak. Bu süreci daha çok sanatsal ve üretim gerektiren konular için kullanmanızda yarar olacaktır.

Merkür etkisi altında girdiğimiz günlerde konu ne olursa olsun başarılı olmak ve hayatta kalmak için çalışacaksınız. Peki bu başarılı olma sürecinde ahlaki ve etik değerlerden vazgeçecek misiniz? Hedefleriniz için neleri feda etmeye hazırsınız? Hayatınızda neleri gözden çıkartabilirsiniz? Bu dönemde bu sorular sürekli aklınızdan geçecek.

Önümüzdeki günlerde hem hisleriniz hem de düşünceleriniz biraz daha netleşecek. Her zaman daha verimli ve üretken olmak isteyecek, çalıştıkça motive olacaksınız. Sınırlarınızı çizecek ve bazı kişileri kendinizden biraz daha uzak tutmak isteyeceksiniz. Ancak etrafınıza ördüğünüz duvarların arasında sıkışıp kalmamaya özen gösterin. Buradaki dengeyi iyi kurmanız çok önemli.

Merkür, pek çok farklı burç ve gezegensel enerji ile bir araya geldiği için işler karışacak. Bu karışıklığın arasından sıyrılmak için ciddi anlamda soğukkanlı ve sakin olmanız gerekiyor. Bu kaotik süreci atlattıktan sonra kendinizi çok daha güçlü hissedeceksiniz. Duygularınız karıştığında aklınıza ve aklınız karıştığında ise kalbinize başvurmalısınız.

Bu süreçte sosyal ilişkilerinizde de sınırları zorlayabilirsiniz. İlişkisi olan burçların evlilik düşünmeye başlaması ve partnerlerini zorlaması, evli burçların çocuk sahibi olmayı düşünmesi ve ilişkisi olmayanların aşk arayışına girmesi mümkün. Tatmin olmak için arzularınızı bir takıntıya dönüştürebilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor.

Merkür enerjisinin yoğun şekilde bizi etkileyeceği bu günlerde asıl gerçeği derinde aramalısınız. Alçakgönüllü olmaya çalışmalı ve maddi arzuların cazibesine kapılmamaya dikkat etmelisiniz. Kendinize ve etrafınızdakilere karşı dürüst olursanız mutlu bir gelecek planı yapıp, hedeflerinize ulaşacaksınız, merak etmeyin.