Mars ile Çiron Karşılaşması

Bu hafta sonunda Mars ile Çiron Balık burcunda 28 derecelik açı ile karşılaşıyor. Peki, Mars ile Çiron karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

İlk olarak Mars ile Çiron asteroidi arasında oluşan 28 derecelik karşılaşmanın Balık burcunda gerçekleştiğini ve bu yüzden de hayatımızda en çok duygularımızı etkileyeceğini söylemekte yarar var. Bu dönemde Balık burcunun bu etkisi ile öfkelenmeye daha yatkın olacağız. Ayrıca öfke dışında da duygusal fırtınalar yaşayacağımız kendimizi zayıf hissedeceğimiz bir zaman dilimindeyiz.

Bu dönemde önümüze çıkan en ufak sorun bile bizi duygusal patlamalara ve isyana sürükleyebilir. Bu yüzden bu hafta sakin olmamız iki kat daha önemli ancak ne yazık ki kendimizi kontrol etmekte zorlanacağımızı söylemek de yanlış olmaz.

Balık burcu duygusallığı simgeleyen bir burç olduğu için bu dönemde duygusal olacağımızı söyledik. Hepimiz kendimize bu dönemi nasıl atlatacağımızı soruyor olabilir. Bu noktada duygularımızı kontrol etmeye çalışmanın ya da kendimize hakim olup karşımızdaki kişileri bastırmaya çalışmanın işe yaramayacağını söyleyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde kontrol etmek ya da baskın gelmeye çalışmak yerine Mars – Çiron karşılaşmasını bir fırsat olarak görüp içsel bir yolculuğa çıkmamızda fayda var. Çünkü duygularımızı bastırmaya çalışmak çok daha fazla canımızın yanmasına neden olabilir. Hissettiklerimizi kabullenip ona göre davranırsak bu süreci çok daha verimli bir şekilde geçirebiliriz.

Bu hafta acılarımızı, üzüntülerimizi ya da bizi kötü hissettiren herhangi bir şeyi önümüze çıkan engeller olarak düşünmek yerine bizi ileriye taşıyacak önemli adımlar olarak düşünmekte yarar var. Eğer canınız yanıyorsa bundan ders almaya ve önünüze bakmaya odaklanmalısınız. Yaralarınızı sarmaya çalışın.

Zihninizi farklı şeylerle oyalayın ve bu dönemi hem verimli hem de zarar görmeden atlatmak için kendinize ve çevrenizdekilere daha nazik davranın. Bazen nezaketin her engeli aşmaya ve her kapıyı açmaya gücü yetecek bir anahtar olduğunu hatırlamamız gerekir. Bu hafta da o zamanlardan birindeyiz.

Bu dönemde hobilerinizle uğraşabilir, arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Canınızı sıkan konuları bir kenara bırakın ve kendinizi güçsüz hissediyorsanız ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize sarılın. Bu dönemden çok daha güçlü bir şekilde çıkacağınızdan emin olabilirsiniz.