Hayatımızdaki Baskın Enerjiler Oğlak ve Kova

Kısa süre önce Kova dönemine geçtik açtık ancak bu Kova döneminde farklı olarak Oğlak enerjisi de hayatımızda baskın yol oynuyor. Peki, Kova ve Oğlak enerjileri bizi nasıl etkiliyor?

Daha önce de belirttiğimiz üzere kısa süre önce Güneş Kova burcuna geçerek Kova dönemini başlattı ancak bu sene Kova döneminde önceki zamanlardan farklı olarak Oğlak enerjisi de çok baskın rol oynuyor. 2017 yılından bu yana halen etkilerini görmeye devam ettiğimiz Oğlak enerjisi Kova ile birleşerek çok farklı bir enerji oluşturuyor.

Şuanda Satürn, Plüton, “Kara Ay” yani Lilith asteroidi ve Merkür Oğlak burcunda, bu da bize genel anlamda güçlü olanların gücünün sarsılacağını ve kaçınılmaz bir yıkım sürecinin başlayacağını gösteriyor ancak Kova döneminde olduğumuz için yapı, düzen ve disiplin de bizim için çok önemli. İşte bu noktada büyük bir ikilem oluşuyor ve burçların seçimlerine göre kaderlerini değiştirecek kadar yoğun enerjiler gündeme geliyor diyebiliriz.

Kova ve Oğlak enerjileri pek çok konuda ikilemi de beraberinde getirdiği için her birimize bu dönemde çok iş düşüyor olacak. Bu Kova döneminde diğerlerinden farklı olarak yapacağımız seçimler ve alacağımız kararlar çok büyük önem taşıyor, bunu kesinlikle unutmamalısınız. Planlarınızı yaparken bunu da göz önünde bulundurun.

Kova enerjisi ise şuanda bize Güneş, Venüs, Kuzey Düğüm ve Juno asteroidi aracılığı ile güçlü biçimde aktarılıyor. Bu da geçmişteki ilişkilerimizin, alışkanlıklarımızın, maddi manevi değerlerimizin, yaptığımız anlaşmaların bir şekilde hayatımızda yeniden gündeme geleceğine işaret ediyor. Kova ve Oğlak enerjileri çatıştığından özgürlük ve sadakat duyguları arasında büyük gelgitler yaşayabilirsiniz.

Bu dönemde Güneş Kova burcunda olduğunda Kova enerjisi bize biraz daha olumlu yönleriyle yansıyacak, Oğlak ise arkadan arkaya bir gölge gibi üzerimize çökeceğinden olumsuz yönleriyle karşımıza çıkacak. Bu anlamda tedbirli olmamıza yarar var çünkü aklımızı çelmeye çalışan kişiler ya da düşünceler ortaya çıkabilir.

Kova ile Oğlak enerjisinin baskın olacağı süreçte duygusal dalgalanmalar yaşamanız, sık sık kararsız kalmanız ya da her türlü konuda ani değişimler hissetmeniz olası. Geleneksellik ve modernlik arasında kalacağınız bu günlerde her anlamda dengeyi bulmanız gerekecek. Kimsenin kalbini kırmadan kendinizi de mağdur etmeden yaşamanın, sorunları çözmenin mutlaka bir yolunu bulacaksınız.

Bu hafta taze bir bakış açısı kazanmak için kendinize daha fazla vakit ayırmaya özen gösterin. Kafanızı dinlendirin ve rahatlayın. Güvendiğiniz insanlarla konuşabilir, sizden daha tecrübeli olanlara fikir danışabilirsiniz. Kova ve Oğlak enerjisi etrafınızdaki şartları değil daha çok sizi siz yapan özellikleri etkileyecek bu anlamda kendinizle yüzleşeceğiniz günlere de hazır olmanızda yarar olacaktır.