Güneş Mars Karesi

Bu hafta sonunda Koç burcundaki Güneş ile Oğlak burcundaki Mars arasında 3 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki Güneş – Mars karesi bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Güneş ile Mars karesinin genel anlamda kayıpları ve kazançları temsil ettiğini söylemekte yarar var. Kısa süre önce başlayan Koç Dönemi ve hemen ardından gelen Bahar Ekinoksu gibi Güneş ile Mars karesi de hayatımızın bir dönemini kapatıp başka bir dönemini açıyor.

Gezegensel enerjilerin etkisiyle hayatımızda kapanan bir defter aynı zamanda kayıpları da temsil ediyor olacak. Bir düşünce tarzının değişmesi veya mesleki değişiklikler gibi durumlar da bu kayıplar arasında. Kayıpların hemen ardından ise yeni açılacak sayfa ile birlikte yepyeni kazanımlarımız olacak.

Bu süreçte önemli olan bizim için asıl değerli olanın ne olduğunu anlamak. Maddi ve manevi konularda, ölüm ve yaşam konularında ya da aşk ve sevgi konusunda çok daha fazla düşünmeye başlayacağız.

Önümüzdeki günler her ne kadar bitiş ve başlangıçlar nedeniyle çok yoğun gözükse de aslında tüm burçlar kendilerini biraz daha miskin ve uyuşuk hissedecek. Zaman zaman sadece oturup geçmişi, gelecek planlarımızı ve hayatı düşünürken bulacağız kendimizi.

Güneş – Mars karesinin etkin olacağı dönemde bahar yorgunluğunun da baş göstermesinin etkisiyle daha çok oturmayı, yatmayı ve uyumayı isteyebiliriz ancak buna karşı koymalıyız. Havanın ısınmasını fırsat bilmeli ve spora, doğa yürüyüşlerine, hatta vitrin gezmeye daha çok vakit harcayabiliriz.

Bu hafta biraz da ikilemler haftası olacak, bunu unutmayın. Kayıplar, yeni kazançlar, gelenler, gidenler, içimizdeki yorgunluk, uyuşukluk hissi ve buna karşı uyanmayı bekleyen enerjimiz bizi oradan oraya sürükleyebilir. Bu günler potansiyelinizi ortaya çıkartmanız için çok uygun. Özellikle iş değiştirmek isteyenler, taşınmayı düşünenler ya da gelecek planları yapanlar hemen harekete geçebilirler.

Güneş – Mars karesi Koç ve Oğlak burçlarında gerçekleştiği için içimizde uyanan enerji, öfke, tutku, hırs gibi yoğun duyguları da göz ardı edemeyiz. Çalışkanlığı ile bilinen Oğlak ve hırsları uğruna ne gerekirse yapan Koç size bu sürede her türlü üretim konusunda ilham verecek. Ekonomik konularla ilgilenmek istiyorsanız ya da girişimcilik konusunda adım atmayı bekliyorsanız bu tür konularda da harekete geçebilirsiniz.

Bu dönemde yapmanız gereken anın tadını çıkartmak. Kaybettikleriniz için hayata ya da başkalarına kızmayın. Kabullenmeyi öğrenin ki fırsatlar teker teker kapınızı çalsın. Gözlerinizi dört açın ve yeni hayatınıza başlarken istediklerinizi elde etmek için çabalayın. Sizi çağıran uyuşukluk hissi sadece bir tuzak, bunu aklınızdan çıkartmamalısınız.