Güneş Jüpiter Zıtlaşması

Bu hafta içinde İkizler burcundaki Güneş ile Yay burcunda geri hareket eden Jüpiter arasında bir zıtlaşma yaşanacak. Peki, Güneş ile Jüpiter Zıtlaşması bizi nasıl etkileyecek?

Güneş ile Jüpiter arasındaki karşılaşmanın bir zıtlaşma olmasının nedeni Güneş’in İkizler burcunda ileri hareket etmesi ve Jüpiter’in de Yay burcunda geri hareket etmesinden kaynaklanıyor. Birbirlerine ters hareket eden bu gezegenler burçların da kutuplaşmasına ve ikileme düşmesine neden olacak diyebiliriz.

Bu dönemde özellikle İkizler ve Yay burçları, İkizler ve Yay yükselenleri ile İkizler ve Yay yakınları olanlar ciddi anlamda bu karşılaşmanın sonuçlarını yaşayacaklar. Gerginlikler, teknolojik aletlerin bozulması, seyahat iptalleri, küçük aksaklıklar, stres ve yine küçük sağlık sorunları ile karşılaşılması olası.

Önümüzdeki günlerde Yay ve İkizler da dahil olmak üzere tüm burçların da aynı şekilde sakin, soğukkanlı, rahat ve hatta bazen de vurdumduymaz, umursamaz olması gerekecek diyebiliriz. Bu dönemde eğer her şeyi kafanıza takar, daha ince düşünmeye çalışırsanız işin içinden çıkamazsınız. Rahatlamanız ve farkındalığınızı arttırmanız gerekiyor.

Bunun için yoga, meditasyon yapabilir, sık sık yürüyüşe çıkabilir, sağlıklı beslenebilir, sevdiğiniz müzikleri, dinlemek ve kitap okumak gibi aktivitelerle ilgilenmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca sinema ve tiyatroya gitmek de size iyi gelebilir. Kesinlikle kendinizi sıkıntıya sokacak işlere girişmemelisiniz.

Evinde tadilat yapmak isteyen ve genel anlamda değişiklik yapmak için hazırlananların biraz daha beklemesinde ve Güneş ile Jüpiter arasındaki zıtlaşmadan sonra bunlara başlamasında yarar olacaktır. Çünkü bu zıtlaşma sırasında başlanan işler gereğinden fazla strese neden olabilir. Aynı zamanda bu nedenle duygusal bunalımlar oluşması da olası.

Kendinizi akışa bırakmak, anın tadını çıkartmak ve farkındalığınızı arttırmak bu hafta en büyük hedefiniz olmalı. Bu sayede hem hayatınızı gözden geçirebilir hem de küçük aksaklıklarla boğuşacağımız bu dönemi çok daha kolay atlatabilirsiniz. 19 derecelik bir zıtlaşma ile hayatımıza girecek Güneş ve Jüpiter’i kesinlikle hafife almamalısınız.

Bu süreçte ayrıca detaylarla ilgilenmek, yaratıcı işler yapmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için küçük adımlar atmak da size iyi gelebilir ama bunları yaparken de aynı şekilde aşırıya kaçmamalısınız. Acele etmeden adım adım ilerlemeyi kendinize görev edinin. Kimsenin kötü ve olumsuz sözlerle motivasyonunuzu düşürmesine de izin vermeyin.