Balık Burcunda Merkür ile Neptün Kavuşması

Bu hafta Merkür ile Neptün Balık burcunda 15 derecelik açı ile karşılaşıyor. Peki, Balık burcunda Merkür ile Neptün kavuşması bizi nasıl etkileyecek?

Bu hafta Merkür’ün Neptün ile Balık burcunda karşılaşması ile birlikte hepimiz için hayat duruyor diyebiliriz. Çünkü Merkür ve Neptün karşılaşmasının anlamı hepimizin hem zihinsel hem de fiziksel olarak pasif konuma geçmesi anlamına geliyor. Neptün, Merkür’ün hızını kesiyor ve iki gezegen birlik olup içimize kapanmamızı sağlıyor. Aynı zamanda Balık enerjisi de onları destekliyor.

Merkür  – Neptün karşılaşmasının bizi pasif hale getirdiği bu dönemde işlerimizin aksayacağını söyleyebiliriz. Bu haftanın olumsuz yanı kesinlikle yapmamız gereken şeylerin aksaması ve işlerin yığılması olacak. Ama belki de bu olumsuz durumu kendi lehimize döndürmek için Neptün ve Merkür’ün enerjisine kendimizi bırakmamız gerekiyordur. Kendimizi bu iki gezegene bırakıp biraz rahatlayarak içsel bir yolculuğa çıkmamız olası.

Bu hafta içimizde öfke patlamaları yaşayabilir ve sonrasında da içimizdeki kötü duyguları bir anda boşalttığımız için rahatlama dönemine girebiliriz. Eğer bu dönemde odaklanmakta zorluk yaşıyorsanız ya da dikkatinizi bir konu üzerine toplayamıyorsanız, zorlamamanızda yarar olacak. Neptün ve Merkür  sizi dinlenceye davet ediyor. Bu davete karşı koymanız neredeyse imkansız bu yüzden daveti kabul edip rahatlamaya bakmalısınız.

Bu dönemde ayrıca yaratıcılığınızda azalma da hissedebilirsiniz ama unutmayın ki bu iki gezegenin etkisi çok uzun sürmeyecek ve sonrasında yaratıcılığınız fazlasıyla size geri dönecek. Balık enerjisinin etkilerini kullanın ve bu süreci kendinizle ilgili düşünmek için kullanın.

Bu dönemde pasif ruh halinizin yanı sıra Neptün’ün etkisiyle geleceği görmekte zorlanacaksınız ve her şeyin bir sis tabakasının altında olduğunu düşüneceksiniz. Bu hafta kendinizi kontrol etmekte zorlanacağınız bir zaman dilimine giriyorsunuz ama Neptün ile Merkür  sizi aslında düşünmeye çağırıyor. Bu çağrıya uyup olumlu şeyler düşünmeye çalışabilir ve o hep istediğiniz aylaklık dönemine girebilirsiniz.

Merkür ile Neptün’ün bu aylaklık enerjisi kısa süreceği için şanslıyız. Eğer bu üç günlük kısa dönemi iyi bir şekilde atlatmayı başarır, içsel yolculuğa çıkıp keşfetmediğimiz yollarda yürümek için çabalarsak bunun ardından müthiş bir dinginlik, güçlülük ve enerjiklik gelecek, unutmayın. Balık burcunun gücünü yabana atmamalısınız.

Bu hafta Merkür ile Neptün’ün sizi soktuğu içsel yolcuğu başarılı bir şekilde tamamlayabilmeniz için olumsuz duygularınızı terk etmeniz gerekecek. Ön yargılı olmayı ve sızlanmayı bırakmalı, biraz rahatlamaya çalışmalısınız. Bu dönemin ardından çok daha berrak bir zihne sahip olacağınızdan emin olabilirsiniz.