Ay ile Venüs Karesi

Bu hafta sonunda Kova burcundaki Ay ile Boğa burcundaki Venüs arasında 11 derecelik bir kare oluşacak. Peki, Ay ile Venüs Karesi bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Ay ile Venüs arasında oluşacak kare açının iletişim, seçimler ve yaratıcılık konularını ön plana çıkartacağını ifade etmek mümkün. Bu dönemde yaptığımız seçimleri düşünerek yeni kararlar alacak, bu kararları hiç çekinmeden anlatacak ve yaratıcı enerjimizin artması ile verimli üretimler yapmaya başlayacağız.

Ay ile Venüs karesi en çok sanatsal işlerle uğraşan insanlara yarayacak diyebiliriz. Ancak bunun dışında tüm burçlar evde basit bir yemek yaparken bile daha başarılı olduklarını görecekler. Ay ile Venüs enerjisi en küçük konularda bile enerjimizi yukarı taşıyacak. Keyifsizlik son buluyor diye ifade etmemiz mümkün.

Bu dönemde ailemiz, arkadaşlarımız, aşk ya da iş ilişkilerimizde daha fazla iletişim kurmaya başlıyoruz. Düşüncelerimizi daha net bir biçimde anlatacak ve kimseden çekinmeyeceğiz. Aslında cesaretimiz artacak da diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde daha dışa dönük olacak sık sık sosyalleşeceğiz.

Genel anlamda Ay ile Venüs karesine baktığımız zaman Kova ile Boğa enerjilerinin öne çıktığını görüyoruz. Bu durum da oldukça büyük bir önem taşıyor. Çünkü Kova bizi her türlü konuda özgür olmaya çağıracak ancak Boğa tam tersi somut konularda üzerinden ayağı yere basan adımlar atmamızı öğütleyecek. Bu karşılaşmanın en önemli etkisi bu ikilem olacak.

Somut ve garantici seçimler ile özgür ve yaratıcı seçimler arasında kalacağız. Aldığımız kararlar ve yaptığımız seçimler çok önemsiz görünse bile hayatımızın ileriki yıllarını da etkileyecek. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz. Bu nedenle ne istediğinizi çok daha iyi anlamanız gerekiyor. Sosyal hayatın içinde kendi iç sesinizi kaçırmamalısınız.

Ay ile Venüs arasındaki kare açı bunun dışında maddi ve manevi hayat arasındaki köprüyü de simgeliyor. Bir yandan gelirlerimizi arttırmak için çaba harcarken bir diğer yandan da ruhsal olarak daha iyi hissetmek için çabalayacağız. Bu süreçte içimizdeki endişeler, iyimserlik ya da kötümserlik, güvensizlik duyguları, farklı konularda yoğun duygular ortaya çıkabilir.

Bu dönemin en önemli konusunun köprü ve denge olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Kova ile Boğa enerjisi bizi ikilemlere götürdüğünde uçlarda yaşamak yerine dengeli olmayı seçmelisiniz. Hayalleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda ilerlerken deneyimlerimiz yolumuzu değiştirebilir. Ama önemli olan yanlış tepkiler vermeden bu sürece uymaktır. Derin bir nefes alın ve seçeneklerinizi sakin bir şekilde değerlendirin.