21 Aralık Kış Gün Dönümünün Başlangıcı

21 Aralık gecesi ile birlikte hem en uzun geceyi yaşadık hem de kış dönümüne girdik. Peki, kış gün dönümü hayatımıza neler getirecek?

Kış gün dönümü ile birlikte yıl başına doğru hızla ilerlemeye başladık. Hediye seçimi, tatil ve sosyalleşme planları hepimizi yorarken bir yandan da iş yoğunluğunun artması ile herkesin biraz bitkin hissettiğini söylemek mümkün.

21 Aralık kış gün dönümü ile birlikte havalar biraz daha soğumaya başlıyor ve daha kapalı seyrediyor. Gezegensel enerjilerin etkisini de hesaba kattığımızda depresif bir hava hepimizi kaplamış durumda. Ancak hayat hızla devam ediyor.

Bu sene Kış Gün Dönümünün en önemli özelliği hem Güneş Oğlak burcunda ilerliyor hem de Satürn Oğlak burcunda ilerliyor. Bu da hayatımıza çok büyük bir Oğlak enerjisini getiriyor. Bu yüzden bu kış gün dönümü önceki senelere göre biraz daha farklı diyebiliriz.

Hem Satürn hem de Güneş’in Oğlak burcunda ilerliyor olması ailevi konuların, geleneklerin ve bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların en önemli gündem maddelerimiz arasında olmasına neden olacak. “Başarı” kavramı giderek aklımızda daha fazla yer kaplamaya başlarken daha başarılı olmak için neler yapmalıyız ve başarı nedir gibi sorular da sık sık bizi rahatsız edecek.

21 Aralık Kış Gün Dönümüne girmemizle birlikte yeni yıla ne kadar az kaldığını da daha iyi anlayacağız. 2017 yılında elde ettiklerimiz, başarılarımız, başarısızlıklarımız ve yaşadıklarımız belki de bundan sonraki her gün aklımızı dolduracak ana temalar halini alacak. Bu soruların ardından tabi ki cevaplar gelecek ve hayatımızda zayıf olan noktalar ile eksik yönleri güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya başlayacağız.

Satürn ve Güneş Oğlak burcunda olduğundan kariyer ve eğitim konularında başarı biraz daha fazla ön plana çıkarken. Duygusal ve manevi konular bizim için birer tabu halini alabilir. Geleneklere karşı içimizde bir asilik duygusunun uyanması da mümkün. Ayrıca Oğlak enerjisi kendimizi yataktan çıkmaya zorlamak veya alışverişe gitmek gibi en ufak konuların bile gerçekleştirildiğinde başarı olarak görülmesine neden olacak.

21 Aralık Kış Gün Dönümünün ardından çalışmaya gömülebilir, sınırlarınızı tamamen kaldırıp sosyal hayatınızı da işe ekleyebilirsiniz. Oğlak Enerjisinin getirdiği duygusal baskılara direnmeli ve duygularınızı daha fazla ifade etmeye çalışmalısınız. Ayrıca her şeyin sizin kontrolünüzde olmadığını da unutmayın. Kendinizi fazla eleştirmeyin.

Her Gün Dönümü enerjinin yenilenmesi ve güçlenmesi anlamına gelir. Enerjinizin giderek yükseleceği bu dönemi en şekilde değerlendirmek istiyorsanız yapmanız gereken ve halletmeniz gereken işlere odaklanın. Depresiflik gibi karanlık duyguların sizi ele geçirmesine izin vermeyin ve yeni yıla girmeden önce kendinizi güçlendirin.