Venüs – Satürn Karesi  

 

 

Venüs – Satürn karesinin en belirgin özelliği kendimizi çıkmaza girmişiz gibi hissettirmesi olacak. Eski sorunların zihnimize üşümesi ile sınırlarımız zorlanacak. Sınırların aynı zamanda da kabullenmesi zor gerçekleri işaret edeceğini belirtmekte de yarar var. Bu dönemde bir konuyu kapatmak ya da elde etmek istediklerinize daha fazla odaklanmak isteyebilirsiniz ancak her halükarda yolunuza devam edebilmeniz için gerçekleri kabul etmeniz gerekecek. Venüs – Satürn dansının sonunda gerçekleri olduğu gibi kabul etmeye mecbur kalacağınızı unutmayın.

Venüs – Satürn karesi oldukça uzun bir süre hayatımızı etkisi altına alacak çünkü bu hafta bizi etkisi altına almaya başlayan Venüs – Satürn karesi 21 Nisan’da Venüs’ün ileri hareket etmeye başlaması ile yeniden oluşacak. Bu yüzden önümüzde gerçeklere giden çakıllı bir yol olduğunu ifade etmek mümkün. Bu haftadan gelecek hafta sonuna kadar içimizde çatışan ikilemlere şahit olacağız. Bunun pek eğlenceli bir süreç olmadığı aşikar ancak gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Bundan kaçış yok.

 

Bu dönemde kaybetme korkularımız, zayıflıklarımız, bilinçaltımızdaki sorunlar ve geçmişten gelen yaralarımız gün yüzüne çıkacak ve bizi yüzleşmeye zorlayacak. Acılarınızı görmemekte direnebilir ya da sorunlarınızı aşmak için elinizden geleni yapabilirsiniz ya da tüm bunları bir kenara bırakıp farklı bir konuya odaklanabilirsiniz. Herkes burç dönemde kendi yolundan gidecek.

 

Satürn Yay burcunda ve Venüs Balık burcunda olduğundan iç sesiniz bu dönemde size yardımcı olacak kılavuzluk edecek. Neyi bırakmanız gerekiyor, neyi kabullenmeniz gerekiyor bunu anlayacaksınız. Kaçınılmaz olan karşınıza çıktığından gözlerinizi kapatmayın. Savaşmayı bırakın ve iyileşmeye, hayatınızı yeniden şekillendirmeye bakın.

 

Venüs – Satürn karesinin hayatımızı etkisi altına almasıyla birlikte hayatımızda yolunda giden şeylerin sonucu ile ilgili korkular da ortaya çıkacak. Ya istediğimi elde ettiğimde bu hoşuma gitmezse ya istediğim aslında bu değilse soruları sık sık aklımıza gelecek. Bu sorular sürecin bir parçası. Eğer süreci durdurmaya çalışırsanız daha fazla canınız yanacağını unutmayın. Acıdan kaçamazsınız ama süreci deneyimleyerek olgunlaşabilir ve kabullenmeyi seçerek yolunuza devam edebilirsiniz!