Satürn Geri Harekete Başlıyor ve Güneş ile Karşı Karşıya Geliyor

Bu hafta sonu Satürn Yay burcunda geri harekete başlayacak ve sonrasında ise İkizler burcundaki Güneş ile karşı karşıya gelerek 24 derecelik bir açı oluşturacak. Peki Satürn ‘ün geri hareketi ile Satürn – Güneş karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle bu hafta sonunda bizi oldukça yoğun gezegensel enerjilerin beklediğini söylemek mümkün. Çünkü bu dönemde Yay burcunda geçiş yapan Satürn geri harekete başlayacak ve sonra da İkizler burcundaki Güneş ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmanın da hiç barışçıl bir karşılaşma olmadığını Güneş ile Satürn arasında soğuk rüzgarlar eseceğini söyleyebiliriz.

Bu dönemde Satürn’ün Yay burcunda geri harekete başlaması ile birlikte 25 Ağustos’a kadar sürecek uzun süreli bir geri hareket enerjisinin altına gireceğiz. Bu geri hareket özellikle sorumluluklar, seçimler, hayata karşı bakış açımız konusunda bizi etkileyeceğini söylemek mümkün. Satürn Yay burcunda geri hareket ettiği için şanslıyız. Her ne kadar Satürn geri hareketi hayatımıza gecikmeler ve engelleri soksa da Yay burcu sayesinde sorumluluklarımızı başarı ile tamamlayabileceğiz, zor olsa da doğru seçimler yapmayı başaracağız ve bu zaman diliminde olgunlaşacağız.

Satürn’ün Yay burcunda geri harekete başlamasının hemen ardından İkizler burcundaki Güneş ile karşı karşıya geleceğini ve zıtlaşmaya başlayacağını belirtmiştik. Bu zıtlaşmanın etkilerinden ilkinin ve en önemlisinin zorlukların bizi getireceği nokta olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumu kısaca açıklamak gerekirse bu zıtlaşmanın etkisiyle belli olumsuz koşulların oluşması ama olumsuz koşulların içinde asıl yapmak istediklerimiz konusunda net kararlar alıp hırslanmak olarak tanımlayabiliriz. Yani olumsuz koşulların bize yapacağı baskı ile Satürn Güneş zıtlaşmasından istediklerimizi elde etmiş bir şekilde ayrılacağız. Bu yüzden bu dönemde azim ve kararlılığınızı kaybetmemeye özen göstermelisiniz.

Satürn Güneş karşılaşmasının etkilerinden bir diğerinin de yine olumsuz koşulların etkisiyle içimizde birden ortaya çıkacak cesaret olacağını söylemek mümkün. Olumlu koşulların ya da keyifli günlerin etkisiyle kendinizi bırakmış ve sıcak havaların da etkisiyle gevşemiş olabilirsiniz ancak Satürn Güneş zıtlaşması hepimizi uykumuzdan uyandıracak ve sarsıp kendimize getirecek.

Satürn’ün geri harekete başlayıp Güneş ile karşılaştığı bu dönem hırslarımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi ve gelecek planlarımızı yeniden hatırlamak ve hayata tutunmak için oldukça uygun bir zaman dilimi olacak. Sizi zora sokan durumların etkisiyle içinizden bir canavarın çıktığını ve bu dönemin sonunda elde ettiklerinizle beraber kendinize hiç olmadığınız kadar fazla güvenmeye başladığınızı göreceksiniz.