Plüton – Merkür Karşılaşması

Bu hafta sonunda Oğlak burcunda geri hareket eden Plüton ile Yengeç burcundaki Merkür arasında 18 derecelik bir karşılaşma gerçekleşecek ve hayatımızı etkisi altına almaya başlayacak. Peki bu karşılaşma hayatımızı nasıl etkileyecek?

Bir süredir geri hareket eden Plüton’un Merkür ile karşılaşması aslında buz dağının görünmeyen yüzünü temsil ediyor diyebiliriz. Bu gezegensel karşılaşma içimizde kalan ama söylemediğimiz sözleri, canımızı sıkan ama bir türlü insanlara anlatamadığımız gerçekleri simgeliyor. Bu da hafta sonu hayatımızı etkisi altına alacak olan Plüton Merkür karşılaşması ile birlikte önümüzdeki günlerde gerçeklerin açığa çıkacağı anlamına geliyor.

Bu dönemde öncelikle uzunca bir süredir geri hareket eden Plüton’un içimizde biriktirdiği olumsuz enerjiyi, stresi ve baskıyı dışarı atacağımızı söyleyebiliriz. Her ne kadar Plüton geri hareketine devam etse de Yengeç burcundaki Merkür hepimize bir arınma yaşatacak. Plüton’un yaşattığı zorluklar ve olumsuzlukları Merkür’ün etkisi ile dışarı atacağız.

Plüton Merkür karşılaşmasının etkilerinden bir diğeri de hiç beklemediğimiz birinin bize vereceği destek olacak. Önümüzdeki günlerde hiç aklımıza gelmeyen, hatta belki de daha önce fark etmediğimiz bir kişi bize içten bir şekilde yardımcı olmayı teklif edecek. Yeni dostlukların ya da aşkların başlaması da olası.

Önümüzdeki günlerde ayrıca bilinçaltımızdaki sorunların da ortaya çıkacağını söyleyebiliriz. Canımızı sıkan sorunlar bu günlerde öyle ya da böyle ortaya çıkacak ancak tepkilerimizi verirken dikkatli olmazsak sevdiklerimizi kırma ihtimalimizin de olduğunu hatırlatmakta yarar var. Bu konuda dikkatli olmakta yarar var.

Plüton Merkür karşılaşmasında Merkür Yengeç burcunda ileri hareket ettiği için bu haftayı ailemizle geçirme ihtimalimiz de yüksek. Aile üyelerimize daha fazla zaman ayırmak ve onlarla ilgilenmek isteyeceğimiz bu zaman diliminde çocukluk anılarınızı da sık sık düşünmeniz mümkün. Eskiden yakın arkadaş olduğunuz kişileri de hatırlayabilir ve eski anılar konusunda anne babanızla konuşmak isteyebilirsiniz.

Bu dönemde aile üyelerinizle ilgili bilmediğiniz şeyleri öğrenmeniz de mümkün. Bilmediğiniz her şeyin hiç beklemediğiniz anlarda ortaya çıkacağı bu günlerde duygularınızı kontrol etmeye özen gösterin aksi takdirde duygularınız kontrolden çıkabilir. Şaşırtıcı durumlarla karşılaşsanız bile dikkatli olmalısınız. Ne duyarsanız duyun aşırı tepkiler vermeyin, gezegensel enerjiler ile stresinizi atın ve bu hafta rahatlamak için size ne iyi geliyorsa onu yapın.