Merkür – Venüs Karşılaşması

Bu hafta Koç burcuna geçiş yapan Merkür ile Venüs arasında 9 derecelik bir karşılaşma yaşanacak. Peki bu karşılaşma hayatımızı nasıl etkileyecek?

İlkbahar ekinoksu ile birlikte Koç burcu döngüsünün de başladığını belirtmiştik. Koç döngüsünün ilk gezegensel olaylarından biri Merkür – Venüs karşılaşması aynı zamanda bahar döneminin de ilk karşılaşması olacak ve hayatımızı yoğun bir şekilde etkileyecek.

Koç burcundaki Merkür ile Venüs arasında oluşan karşılaşma öncelikle hayatımızdaki arzu ve aşk olgularını etkileyecek, diyebiliriz. Bu dönemde aşk ve isteklerimiz bizim için maksimum derecede değerli hale gelecek. Bu da hem aşk hem de hırslarımız için önümüze kim çıkarsa çıksın çiğneyip geçeceğimiz anlamında geliyor.

Koç burcunun yoğun enerjisini kullanarak hedeflerimize ulaşmanız için oldukça uygun bir dönemdeyiz. Ancak bu yoğun bir enerjinin bazı olumsuz etkileri olacağını da söylemekte fayda var. Hırs ve aşk gibi konularda oldukça güçlü olacak ve tuttuğumuz kopartacağız ama tuttuğumuzu koparttığımız sırada etrafımızdaki kişilerin zarar görme ihtimali olduğunu unutmamakta fayda var. Çünkü bu dönemde hedeflerimiz için yaptıklarımızın ardından gelecek kayıplar ve pişmanlıklar ne yazık ki bizi geri dönülemez bir noktaya sürükleyebilir.

Yoğun enerjilerin etkisiyle bir anlamda da gözümüzün kör olacağı bu dönemde çok dikkatli olmamız gerekli. Aksi takdirde aile üyelerimizden ya da sevdiklerimizden birilerini hiç istemesek bile sonsuza kadar kaybedebiliriz. Bu dönemde yapmamız gereken en önemli şey gözümüzü kör edecek duyguları kontrol etmek ve sadece hedeflerimize odaklanarak hiç kimseyi üzmeden istediklerimizi elde etmek olacaktır.

Merkür – Venüs karşılaşmasının olumlu etkilerinden biri diğeri de özellikle finansal konularda ve kariyer konularında şansımızın artması olacak. Bu dönemde ekonomik fırsatlar ve iş fırsatları bizi bekliyor olacak. Gözlerinizi dört açmanızda fayda var. Ayrıca Koç burcunun en temel özelliklerinde biri olduğu üzere hepimizin iletişim yeteneği biraz daha güçlenecek. Kendinizi anlatmak ya da açıklamak istediğiniz birileri varsa şimdi bunu yapmanın tam zamanı geldi. Hoşlandığınız biri varsa ya da bir açıklamak yapmak, konuşmak istediğiniz bir konu varsa hiç durmayın ve konuşmaya başlayın.

Bu dönemde yoğun enerjileri doğru şekilde aktarmayı başarır ve olumsuz, yıkıcı duygularınızı da kontrol altına alabilirseniz oldukça güçleneceksiniz. Hedeflerinize ulaşarak kendinizi çok daha mutlu hissedeceğiniz bir zaman dilimi sizi bekliyor. Hırsın gözünüzü kör etmesine izin vermeyin ve geçmişte yaptığınız hataları tekrarlamamaya çalışın.