Merkür – Plüton Altıgeni

Bu hafta sonunda Akrep burcundaki Merkür ile Oğlak burcundaki Plüton arasında 17 derecelik bir altıgen açı oluşacak. Peki, Merkür ile Plüton altıgeni hayatımızı nasıl etkileyecek?

Merkür ile Plüton arasında oluşacak altıgen açının genel anlamıyla hayaller ve gerçekler arasındaki bağlantıyı ifade ettiğini söylemek mümkün. Bu gezegensel karşılaşma Akrep ve Oğlak burçlarında gerçekleştiğinden hayaller ve gerçekler karşı karşıya gelirken asıl sonuç ortaya çıkacak diyebiliriz.

Merkür ile Plüton arasında oluşan altıgen açı size önce hayallerinizi düşündürecek sonrasında ise bu hayallerin karşısındaki gerçeği ortaya çıkartacak. Bugüne dek ulaşılabilecek ve somut hayaller kuranların zafer elde edeceğini söyleyebiliriz. Ancak ne yazık ki ulaşılması imkansız fantastik hayaller peşinde koşanlar için gerçekle yüzleşme zamanı olacak.

Bu dönemde herkes için sonuçların aynı olacağını söylemek mümkün değil. Her burç farklı bir gezegensel etkiyi yaşayacak. Bu altıgen açı biraz da geçmişten bugüne kadar neler yaptığınızı size hatırlatacak. Boş hayaller peşinde koşmadıysanız ve çok çalıştıysanız emeklerinizin karşılığını alma zamanınız da geldi. Hiçbir engel ile karşılaşmadan hayallerinizi elde edecekseniz. Hayalleri ile gerçeklerin aynı olmadığını gördüyseniz de üzülmenize gerek yok kendinize yeni bir hedef belirleyebilirsiniz.

Hayatımızı 4 Kasım’da gerçekleşecek Boğa Dolunay’ına kadar yoğun bir biçimde etkileyecek olan Merkür – Plüton altıgeni bu yılın başından başlamak üzere önceki yıllarda attığınız adımları, elde ettiğiniz başarıları ve karşılaştığınız engelleri düşünmeniz için size bir fırsat yaratacak. Geçmişten ders alıp ileriye yönelik planlar yapmanın tam zamanı.

Önümüzdeki bütün hafta boyunca sık sık geçmiş günlere dalacak, aldığınız sonuçlara göre yavaş yavaş yeni yıl için planlar yapmaya, yeni düşler kurmaya başlayacaksınız. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey ayağı yere sağlam basan hayaller kurmanız ve hedefler belirlemeniz olacak.

Geçmişle yüzleşip geleceği planlamak için bizi zorlayacak olan bu gezegensel karşılaşma aynı zamanda rekabeti, kıskançlıkları ve güç savaşlarını da beraberinde getirebilir. Daha fazlasını istemeye meyilli olacağız. Yüzeysellikler bizi tatmin etmeyecek. Her türlü konuda daha derine inmek isteyeceğiz ancak arzularımızı gerçeklik sınırlarına göre kısıtlamamız gerekecek.

Bu süreçte sosyal ilişkilerinizde de sınırları zorlayabilirsiniz. İlişkisi olan burçların evlilik düşünmeye başlaması ve partnerlerini zorlaması, evli burçların çocuk sahibi olmayı düşünmesi ve ilişkisi olmayanların aşk arayışına girmesi mümkün. Tatmin olmak için arzularınızı bir takıntıya dönüştürebilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor.

Merkür – Plüton altıgeninin bizi etkileyeceği bu günlerde asıl gerçeği derinde aramalısınız. Alçakgönüllü olmaya çalışmalı ve maddi arzuların cazibesine kapılmamaya dikkat etmelisiniz. Kendinize ve etrafınızdakilere karşı dürüst olursanız mutlu bir gelecek planı yapıp, hedeflerinize ulaşacaksınız, merak etmeyin.