Merkür Geri Harekete Başlıyor

Bu hafta Merkür Yay burcuna geçecek ve geri harekete başlayacak. Peki, Merkür gerilemesinin olumsuz etkilerinden nasıl kurtulabiliriz?

Merkür’ün kendisine zıt bir burç olan Yay burcuna geçmesi ve aynı anda da geri harekete başlaması ile birlikte işler biraz kızışabilir. Küçücük basit sorunlarda bile detayların içinde boğulmaya başlamamız, mantığımızın arka plana geçerek olumsuz duygularımızın inanç ve umutlarımızı bastırması olası.

Merkür gerilemesinin olumsuz etkilerinden kurtulabilmek için belli stratejiler izlenmesi şart. Bu dönemde hikayelere inanmaya, vaaz vermeye ve rastgele konuşmaya çok meyilli olacağımız için ilk yapmamız gereken kendimizi kontrol etmeye çalışmak olacak. Kelimelerin hiç beklenmedik anlarda beklenmedik şekilde ağzımızdan kaçması ile bir anda ortalık savaş meydanına dönebilir. Bu yüzden konuşmadan önce iki kere düşünmeliyiz.

Merkür gerilemesi düşünmeden konuşma ve hareket etme eğilimine neden olacak. Bunu aklınızdan çıkartmayın çünkü yaptığınız her şeyin aslında inandıklarınız olduğuna ikna olacaksınız. Bu durumda Merkür gerilemesi boyunca umursamadan söylediğiniz her şey ve her tür davranışınızdan daha sonra pişman olma ihtimaliniz var. Gerçekler bir anda farklı bir düzleme geçecek ve hayal dünyasının içinde yaşamaya başlayacaksınız.

Merkür gerilemesinin Yay burcunda yaşanacağını da unutmamak gerek. Çünkü Merkür Yay burcunun etkisi ile çok daha fazla insanla tanışmamıza neden olacak. Yeni arkadaşlıklar, yeni bakış açıları ve yepyeni bir sayfa açmamız mümkün. Merkür’ün Yay burcunda gerilemesi aslında bizi olumlu olarak etkileyecek çünkü bu sayede her şey mümkünmüş gibi hissedeceğiz.

Bu dönemde gerçekler karmakarışık olacağından detayları atlamaya da eğilimli olabilirsiniz. Bu yüzden sizin için önemli olan şeyleri listelemeye başlayabilirsiniz. Yapmanız gerekenleri atlamamak ve daha sonra problem yaşamamak için bu çok önemli olacak. Ayrıca Merkür gerilemesinde yaşayacağınız her türlü engel, erteleme ve gecikme konusunda olabildiğince soğukkanlı olursanız daha az sorun yaşarsınız.

Merkür’ün gerilediği dönemlerde her şeyin size biraz daha abartılı gelmesi de doğaldır. Kendi yaşadıklarınızı düşünürken sanki heyecanlı bir anlatıcının ağzından çıkıyor gibi hissedebilir ve kendi deneyimlerinizden etkilenerek ani tepkiler verebilir, kararlar alabilirsiniz. Bu noktada kendinize sorular sorarak gerçek ile gerçek dışılığı birbirinden ayırmanız çok önemli olacak.

Merkür gerilemesinde ne kadar sorun yaşarsanız yaşayın sürecin sonunda asıl inandığınızın ne olduğunu net bir biçimde öğreneceksiniz. Bu süreçlerden her zaman daha olgunlaşmış bir şekilde çıkarız ve kendimizi daha iyi tanırız. Gerilemenin sonunda ayrıca atladığınız detayların bir anda zihninize üşüşmesi de olasıdır.

Kendinizi, etrafınızdaki insanları ve hayatı çok farklı bir açıdan inceleyeceğiniz, keşfedilmemişi keşfedeceğiniz bu döneme hazır olun. Her şeyin mümkün olduğu ve her türlü sürprizle karşılaşacağınız gerileme döneminden fazla hasar almadan çıkmak için kalbinizin sesini dinlemeyi de unutmayın!