Merkür Beşli Dizilimi

Bu hafta yılın en önemli gezegensel olaylarından biri olan Merkür beşli dizilimi gerçekleşecek. Peki Aslan burcundaki Merkür’ün beşli dizilim oluşturması ile birlikte hayatımızda neler değişecek?

Öncelikle Merkür beşli diziliminin ne olduğunu açıklamak gerekirse bu gezegensel olayı beş gezegenin aynı burca geçmesi ve aynı zamanda paralel bir biçimde dizilmesi olarak açıklayabiliriz. Bu dizilimlerde baskın olan gezegenin etkisi çok güçlü bir şekilde hayatımızı etkiler. Bu hafta da Merkür’ün baskın olacağı bir beşli dizilim dönemine girmiş bulunuyoruz.

Merkür’ün, Venüs, Satürn, Uranüs ve Çiron ile oluşturacağı beşli dizilim öncelikle seçimlerimizi sınırlayacak. Bu süreçte tek bir hedefe odaklanacak ve onu almak için ne gerekirse yapacağız. Bu yüzden bu hedeflerin birer takıntı haline gelmediğine dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca bu durum kısa süre içinde asıl istediğimiz şey haricindeki her şeye ve herkese “hayır” dememize de neden olabilir. Çünkü bu süreçte sadece gerçek sonuçlar ilgimizi çekiyor olacak.

Bu hafta içinde finansal durumumuz, sosyal ilişkilerimiz ve özgüvenimiz konusunda bazı değişiklikler olması ve iniş çıkışların bizi yıpratması da olası. Yatırım yapmak gibi bir niyetiniz varsa belki de beşli dizilim döneminin geçmesini beklemeniz en iyisi olabilir. Bunu aklınızda tutmalısınız. Ayrıca evlenmek gibi büyük kararlar almayı düşünüyorsanız da ya bu süreçte ince eleyip sık dokumalı ya da çok büyük planlarınızı biraz ertelemelisiniz. Çünkü bu süreç hiç olmadığı kadar iniş çıkışlı olacak.

Bu dönemde her şey açığa kavuşacak, bundan emin olabilirsiniz çünkü Merkür’ün baskın olacağı beşli dizilim hiçbir şeyin gizli kalmasına izin vermeyecek. Önümüzdeki günlerde çok daha ciddi olabilir, istediğiniz konulara kolayca odaklanabilir ve sonuçların ortaya çıkması için elinizden geleni yapabilirsiniz. Hiç olmadığınız kadar kendinizi güçlü hissedeceksiniz. Çekindiğiniz konularla ilgili bu süreçte harekete geçebilirsiniz.

Merkür’ün baskın olacağı beşli dizilimin bizi etkisi altına aldığı dönemde ayrıca çok daha iyimser olacağınızı da söyleyebiliriz. Tüm kısıtlamalara, iniş çıkışlara ve sıkıntılara rağmen pozitif olmayı başaracaksınız. Her ne kadar beşli dizilimde canınızı sıkan gezegensel enerjiler olsa da Merkür baskın olacağı için sorunları aşacak ve zihinsel olarak kendinizi iyi hissetmenin yollarını bulacaksınız.

Beşli dizilim önemi gelecek planlarınız için de sizi destekliyor olacak. Yanlış adımları atsanız bile Merkür elinizden tutup sizi doğru yola sevk edecek, bu konuda ona güvenebilirsiniz. Motivasyonunuzun da çok yukarıda olacağını söyleyebiliriz. Bu süreçte sadece duygusal iniş çıkışlara dikkat etmeniz ve büyük kararlar almamanız gerekiyor. Bunu unutmayın. Uzunca bir süre bizi etkileyecek nadir gezegensel olaylardan biri olan beşli dizilim sürecinde anı yaşamaya özen gösterin. Buna pişman olmayacaksınız.