Güneş – Vesta Karşılaşması

Bu hafta Terazi burcundaki Güne ile Vesta asteroidi arasında 4 derecelik bir karşılaşma olacak. Peki, Güneş – Vesta karşılaşması hayatımızı nasıl etkileyecek?

Öncelikle Terazi enerjisinin öne çıktığı bu günlerde Güneş’in Vesta ile karşılaşmasının Vesta asteroidinin enerjisini yoğunlaştıracağını, Vesta asteroidini hayatımızda etkin bir role sokacağını söylemek mümkün. Vesta, sosyal ilişkileri, ilişkilerde eşitliği ve adaleti temsil ettiğinden bu konular bu haftanın gündem maddeleri haline gelecek.

Bu dönemde iş ortaklıkları, özel ilişkiler ve arkadaşlık ilişkileri gibi her türlü ikili ilişki hayatımızda önemli hale gelecek. Yanımızdaki birinden destek alma ihtiyacımızın da tavan yapması ile birlikte ortaklı kurulacak işler, yeni aşklar, var olan ilişkilerin güçlenmesi ya da dostlarımıza olan ihtiyacımızın artması konuları sık sık karşımıza çıkacak diyebiliriz.

Bu hafta güvene, desteğe ve yardıma olan ihtiyacımız artacak bu yüzden yanlış insanlara güvenme konusunda çok daha fazla dikkatli olmalıyız. Sosyal ilişkilerimizde yapacağımız sohbetlere de dikkat etmeli, söyleyeceklerimizi birkaç kere düşünmeliyiz. Aksi takdirde zayıf anlarımızda yanlış insanlar tarafından tuzağa düşürülebiliriz ya da yanlış kişiye aşık olup hayal kırıklığına uğrayabiliriz.

Güneş ile Vesta karşılaşmasında bu dönemin baskın burcu Terazi’nin enerjisinin yoğun olarak hissedileceğini söylemiştik. Terazi’nin etkisi ile ayrıca özgürlük, arzular ve tutkular da en önemli konular arasında olacak. Bu süreçte özgürlüğümüze düşkün, asi, durdurulamaz hissedebiliriz. İçimizden atmak istediğimiz enerjiyi sporla ya da bizi rahatlatan aktivitelerle atmamızda yarar olacaktır. Yoksa çok daha sinirli olmamız mümkün.

Bu günlerde tabu olan konuların açılacağını ve bizi zorlayacak bazı elementlerin de işin içine dahil olacağını söylemek mümkün. Belki de hiç konuşmak istemediğiniz anılarınızı arkadaşlarınıza anlatacak ya da sevdiğiniz kişiye bazı konulardan bahsetmek zorunda kalacaksınız. Bu sizi ilk başta zorlasa da sonrasında içinizi döktüğünüz için rahatlayacağınızı unutmamalısınız. Paylaşmak her zaman rahatlatıcıdır ve bizi olumu bir sürece yöneltir, bunu aklınızdan çıkartmayın.

Güneş – Vesta karşılaşmasının etkin olacağı dönemde sizi rahatsız eden şeyleri göz ardı etmeye daha meyilli olacaksınız, sorunların çığ gibi büyümemesi için bu anlamda daha dikkatli olmanız gerekli. Etrafınızdaki geçmiş yaralarınızı deşmek ya da sizi zayıf noktalarınızdan vurmak isteyen kişilere karşı daha dikkatli olmalısınız. Etrafınızdaki kişilere karşı empati yapın ve onları da anlamaya çalışın. Yapıcı olmak ve çözüm odaklı düşünmek işinize yarayabilir.

Bu günlerde acı da olsa gerçekleri kabul ederek hayatınızın ilerleyen dönemlerinde çok rahat edebilirsiniz. Zorluklara göğüs gerin, dikkatinizi abartılı durumlara değil gerçekliklere verin. Bu süreçte edineceğiniz deneyimler belki de sizin için bir dönüm noktası olacak.