Güneş – Merkür Karşılaşması – Olumlu Enerji

13 Aralık gecesi Yay burcundaki Güneş ile geri hareket etmeye devam eden Merkür arasında 22 derecelik bir karşılaşma olacak. Peki, Güneş – Merkür karşılaşması bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Güneş ile Merkür karşılaşmasında Merkür halen geri ettiği için bu gezegensel enerjinin bizi çok yoğun bir biçimde etkileyeceğini söylemek mümkün. Çünkü Güneş, Merkür’ün geri hareketinin olumsuz etkilerini azaltacak ve tam tersine çevirecek.

Merkür gerilemesinin etkilerinin azaltması ile birlikte geçmişten gelen sorunlar, sürekli karşınıza çıkan engeller, gecikmeler ve iletişim sorunları bir nebze de olsa çözülecek. Artık gerçekler açığa çıkacak ve aklınızdaki soru işaretleri ortadan kalkacak. Anı yaşamaya ve yaşamdan keyif almaya başlayacaksınız.

Güneş ile Merkür karşılaşmasının çok olumlu bir karşılaşma olacağını unutmamalısınız. Merkür’ün geri hareketinin etkilerinin silinmesi ile hayatınıza girecek olan olumlu enerjileri iyi değerlendirmenizde yarar var. Çünkü Merkür halen gerilemeye devam ediyor ama kısa süreliğine hayatınızdan çıkarak nefes almanıza olanak tanıyor.

Bu dönemde bitirmeniz gereken işleri bitirebilirsiniz. Diyete başlamak isteyenler için, yeni başlangıçlar ve ilişkiler için de oldukça uygun bir süreç olacak. İlişkisi olanların romantik anlar yaşayacağı, sağlık sorunları olanların kendini daha iyi hissedeceği oldukça parlak günler sizi bekliyor diyebiliriz.

Güneş – Merkür karşılaşması boyunca kendinizi çok daha güvende hissedeceksiniz. Ayrıca kendinize olan inancınız ve cesaretiniz de artacak. Önümüzdeki günlerde alacağınız kararlar ve atacağınız adımlar özellikle bir süre sonra devam edecek olan Merkür Gerilemesinin olumsuz etkilerine karşı bir kalkan görevi görebilir.

Bu günler sizin için hayati önem taşıyor, unutmayın. Keyifli anların mutlaka tadını çıkartın ama sorumluluklarınızı da ihmal etmeyin çünkü Güneş’in olumlu enerjisini hissetmeye başlar başlamaz işlerinizi asmak gibi bir isteğe kapılabilirsiniz.

17 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay’a kadar Güneş – Merkür karşılaşmasının olumlu etkileri ile hayatımızda güzel günler yaşayacağız. Bu süre oldukça kısa olsa da daha önce de belirttiğimiz üzere Merkür Gerilemesinin etkilerini azaltacağı için ileriki dönemleri de dalga dalga etkilemeye devam edecek.

Bu dönemde hayatınızı gözden geçirebilir, olumlu kararlar alabilir ve ailenizle ya da sevdiklerinizle daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Merkür – Güneş karşılaşmasının “Süper Karşılaşma” olarak adlandırıldığını da aklınızdan çıkartmayın. Bir sonraki Güneş – Merkür karşılaşması 2018 yılının Şubat ayında gerçekleşecek. O yüzden olumlu enerjinin giderek yükseleceği bu karşılaşma döneminden elinizden geldiğince yararlanmalısınız.