Başak Dönemi – Tüm Burçlar için Küçük İpuçları

Güneş, Merkür ve Mars’ın Başak burcuna geçmesi ile yoğunlaşacak Başak döneminde hayatımızı kolaylaştıracak bazı ipuçlarına ihtiyacımız var. Peki bu dönemde neler yapmalıyız?

Bu hafta sonunda Mars’ın da Başak burcuna geçiş yapması ile birlikte sırasıyla Güneş, Merkür ve Mars gezegenlerinin hepsi Başak burcuna geçmiş oldu. 19 Eylül’e kadar etkisi hızla devam edecek Başak Dönemi Eylül sonuna doğru Venüs’ün ve Ay’ın da Başak burcuna geçmesi ile birlikte önce yoğunlaşacak sonra da Ekim başında yavaş yavaş azalacak.

Bu dönemde tüm Başak burcunun baskın etkisini üzerimizde hissederken uygulayabileceğimiz bazı küçük ipuçları ile hayatımızı kolaylaştırmamız ve kendimizi çok daha mutlu hissetmemiz olası. Eğer yapmamız ve yapmamamız gerekenleri bilirsek Başak dönemini çok daha verimli bir şekilde atlatabileceğimizden emin olabilirsiniz.

Öncelikle Başak burcunun etkili olacağı önümüzdeki günlerde hayata geçirmek istediğiniz bir plan var ise ve bu plandan artık eminseniz tüm dikkatinizi bu plana vermeli, hatta gerekiyorsa ilgili uzmanlardan da yardım almalısınız. Çünkü aksi takdirde yarım yamalak yapacağınız bir iş hayatınızı kaotik bir ortama çevirebilir.

Başak döneminde önünüze çıkan sorunları, problemleri ve engelleri kolayca aşabilirsiniz ancak bunu yapabilmeniz için sorunlar ortaya çıktığı anda onlara müdahale etmeniz gerekli. Sorunları erteleyerek engellerin büyümelerine izin verirseniz işler çığırından çıkabilir, unutmayın.

Bu dönemde daha titiz ve detaycı olmalı, her zaman kendinizi güncellemelisiniz. Yeniliklere açık olmak ve açık fikirli davranmak sandığınızdan daha fazla işinize yarayabilir. Yine benzer şekilde bu dönemde kendinize bir öncelikler listesi çıkartmanız hayat kurtarıcı olabilir. Sizin için acil ve ilgilenilmesi gerekenlere hemen müdahale etmeli ve geriye kalan konuları yavaş yavaş çözebilirsiniz.

Başak döneminde doğruyu ve yanlışı birbirinden ayırmak da çok önemlidir. Kendi doğrularınızdan asla şaşmamalı ve inandıklarınızdan vazgeçmemelisiniz. Yanlışlar için endişelenmek yerine sadece elinizden geleni yaptığınızdan emin olun. Ayrıca söylemek istediklerinizi içinize atmayın. Siz inandığınız ya da doğru olduğunuz şeyi söyleyin karşıdaki kişinin alacağı tavır ona kalsın.

Başak Döneminde yapmamanız gerekenlere gelecek olursak, bu dönemde öncelikle endişenizi arttıracak düşünce biçimlerinden kaçınmanız gerektiğini söylemek mümkün. En kötü senaryoları düşünüp de boş yere kendinizi yıpratmayın. Ayrıca etrafınızdaki kişileri ve özellikle de kendinizi sürekli eleştirmekten, her türlü hatayı büyütüp sanki büyük problemlermiş gibi sunmaktan kaçının.

Bu dönemde gereksiz şeylere odaklanmak da sizi boşa yoracak şeylerden biri. İhtiyacınız olmayan şeyleri almayın, düşünmeyin ve boşa vakit harcamayın. Aklınızda kurguladığınız senaryolar üzerinden var olmayan hataları düşünüp etrafınızdaki insanları, sevdiklerinizi, aile üyelerinizi ve arkadaşlarınızı boş yere üzmeyin, kırmayın. Son olarak da bilmediğiniz konularda ahkam kesmemeye özen gösterin.

Başak döneminde yapılması ve yapılmaması gerekenlere uyarsanız bu süreçte hiç sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Daha olumlu ve mutlu bir Başak dönemi için küçük ipuçlarına uymaya özen gösterin, gerisini Başak enerjisine bırakın.