Aslan Burcu – Merkür Gerilemesinin Etkileri

Gezegenlerin hayatımızdaki rolünü artık hepimiz biliyoruz. Venüs Plüton etkileşimi bir yana, Merkür gerilemesi bir yana Aslan burçları da ciddi ölçüde etki altında kalacak. İlişkiler, iş hayatı, sosyal hayat ve hatta teknolojik gerilimlerle dahi karşılaşmak mümkün. Bu etkiyi Eylül ayının ikinci haftasına kadar tüm burçlarda olduğu gibi Aslan burçları da derinden hissedecek. Eylül ayının ikinci haftasına kadar plan yapmak, yaptığınız planı uygulamak, kaliteli bir iletişim ağı oluşturmak güçlük çekebileceğiniz konuların başında geliyor. Kariyer, iş ya da eğitim hayatında değişiklik planlayanlar için hızlı karar almama, temkinli davranma faydalı olacak.

Maddi konularda sıkıntılar yaşamak da olası. Beklediğiniz ödemeleri alamayabilir, kişisel harcamalarınızda sınırları zorlayabilir, vadesi gelen ödemeleri kaçırabilir ve maddi zarar görebilirsiniz. Tüm bunlar gücünüzü yitirdiğinize yönelik hissiyat yaratabilir, gökyüzünün güncel konumuna aldanıp kendinizi kaybeden psikolojisine sokmamanızı öneririz. Aksi halde yıl sonuna kadar psikolojinizi toparlamak ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Merkür retrosu Başak burcundaki hareketini 5 Eylül’de sonlandıracak dolayısıyla çıkmaza girdiğinizi düşündüğünüz durumları Eylül ayının ikinci haftasından itibaren düzene sokabilirsiniz. Ancak toparlanmak kendinize verdiğiniz tahribat ile doğru orantılı olacak. Retro etkisini olumlamalar, sükunet ve olgunlukla karşılar ve bu süreci rölantide tamamlayabilirseniz karlı çıkacaksınız.

Merkür, Başak burcundaki geri giden hareketi boyunca ilişkileriniz ile de sizi sınamaktan geri kalmayacak. Yanlış anlamalar, gereksiz alınganlıklar, ucu başı belli olmayan tartışmalar, kırgınlıklar, kumbaranızda biriktirdiğiniz sıkıntıların dışa vurumu, isyan halleri ve hatta vazgeçme, terk etme, başka rotalar seçme gibi istekleriniz ön plana çıkabilir. Bu hislerinizi kontrol altında tutmanız retronun son bulması ile düzene sokmaya çalışacağınız başlıkları azaltmanız için son derece önemli. Eklemeden edemeyeceğiz sırlar açığa çıkıyor, paylaşımlarınız, gizledikleriniz ve iletişim halinde olduğunuz kişilerin bir süredir görmezden geldiğiniz ya da ilgilenmediğiniz sırları ile yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Merkür’ün geri hareketi özellikle sakarlık konusunda başarısını kanıtlamış bireyler için ama elektrikli aletlerin tamiri ile veya kurcalaması ile uğraşmayın mesajı veriyor. Zorlu geçecek 3 hafta sizi bekliyor ama ne demişler sayılı gün çabuk geçer. Sabrın kıymetini anlayacağınız bir dönem sizi bekliyor.