2015 YILINDA BİZLERİ NELER BEKLİYOR?

Numeroloji, sayıların gizemli bilgeliğidir.

Pisagor ‘’ Her şey sayıdır ve sayı her şeydir. ‘’ der ve onun numerolojiye dair yapmış olduğu çalışmalar, bu ilmin gelişiminde önemli bir yer tutar. Ben de Tarot ile içsel yolculuğumun bende yaktığı ışıkla bu ilmi tekrar yorumladım ve bakın bu yoruma göre ortaya neler çıkıyor:

Öncelikle bu yılın titreşimi 8( 2+0+1+5)’dir.

Geçtiğimiz yıl 7( 2+0+1+4)’yi deneyimledik. Bu değişim ve dönüşümün sayısıydı. Korkularımızla sınandık ve yaşama dair yüzleşmeler yaşadık. Birçok gerçekliğimiz kökten sarsıldı. Duygularımız ve mantığımız arasında gelgitler yaşadık ve sürecin etkisiyle bir şekilde yaşamın neresinde olduğumuzun ve artık yola çıkmamız gerektiğinin, yaşamımızın sorumluluğunu almaya dair bir şeyler yapmamız gerektiğinin farkına vardık.

8’se aklın sayısıdır. Bu yıl herkes aklın gücünü keşfediyor ve bu yıl, herkes emin OL’mak istiyor yaşam yolundan. Duygusal çalkantılar içerisinde kendimizi haklı çıkarma çabaları geride kalıyor. ‘’ Yemezler! ‘’ dönemi başlıyor. Aslında bu süreç eylül itibariyle başladı. Numerolojik olarak yeni bir yılın titreşimine eylül itibariyle girilir.

İş yaşamımızda, olmayı arzu ettiğimiz yerin bulunduğumuz yer olduğundan emin olmak isteyeceğiz. Sınırlarımızı keşfetmek ve bu sınırları biraz zorlamak için itici güçlerin mevcut olduğu bu dönemde, hiç ummadığımız bir anda kendimizi yeni denizlere yelken açarak yıllardır çalıştığımız yerden çok farklı bir yerde çalışıyor bulabiliriz. Yıllardır yaptığımız işin o güne dek keşfetmediğimiz inceliklerinin farkına varabiliriz. Ya pılımızı pırtımızı toplayıp uzaklara yola çıkar ya bulunduğumuz şehre kök salarız.  Aklımızın sınırlarını yüreğimizin ışığıyla genişletirken aklımızın sınırsızlığını keşfedeceğiz ve tüm bunlar eğitim süreçlerimizle alakalı olarak da düşünebilir.

Bu yıl sürpriz değişikliklere açık olun. İşten çıkarıldım diye üzülürken daha iyisini hayal edemeyeceğiniz bir iş teklifi alabilir, ev sahibi evden çıkarmaya çalışıyor diye Karadeniz’de batık arayışına girmişken tam da hayal ettiğiniz evi bir anda karşınızda bulabilir, ‘’ Sevgilimden ayrıldım, çok yalnızım! ‘’ takılırken ruh eşiniz olduğundan emin olduğunuz bir tiple burun buruna kalabilir ve ilk kez kendinizi kendinize bu kadar yakın hissedebilirsiniz. Tüm bunlar sizi derinlerinizde arzu edip de bir türlü yapamaya cesaret edemediğimiz şeyleri yapabilme şansına götürür. Esnemek bize huzur getirecek ve böylelikle akıl kendi iradesinde kendine karşı bir zafer kazanmış olacak. Örümcek ağı tutmuş kalıplarına meydan okuyacak zihnimiz ve zihin dediğimiz artık ‘’ ne bulduysan doldur ‘’ çorbası olmaktan, az malzeme ekstra doyum aşamasına geçiş yapmış olacak. Fazlalıklar itinayla alınacak. Netleşeceğiz.

Top artık bizde ve bu durum bizden harekete geçmemizi isteyecek. Her şeyin bizim ona olan bakış açımızla ilgili olduğundan kaçmak isteyen, kendini esneyerek yeni yollar keşfetmemizi isteyen bir deneyim silsilesinin içinde bulacak. Bu yıl yaşama ve bu yaşamdaki kendimiz olarak içini doldurduğumuz alana dair keşiflerimiz büyük önem taşıyor.

Sekiz sonsuzluğun da sayısıdır ve bu yıl iz bırakacak, yaşamımıza damga vuracak çalışmaların yapılacağı bir yıl olacak. Şu net ki belirleyici bir dönemin içinden geçiyor olacağız ve her yıktığımızla bu yıl, yeni bir yaşam ışığında bugüne değin varlığının bile farkında olmadığımız bir atmosferin tadına bakacağız. Uyanıştayız.

İlişkilerde yeni bir dönemin kapıları açılıyor. Artık birbirini besleyen ilişkiler varlıklarını koruyabiliyor, savaşmaktan vazgeçememiş olanlar yollarını ayırıyor olacak. Çoğunluk birlikte öğrenmeyi deneyimleyeceği ruh eşlerine doğru çekilim yaşıyor olacak. Sanki yıllardır tanıyormuş hissinin doğduğu buluşmalar artacak. Barış ve sevginin bütünleşerek şefkat olduğu ruhlar, sürecin zorlayıcı ve yüzleştirici etkisinden özgürleşerek durumu bir fırsat olarak yaşamlarına alacak.

İlişkilerde kendini keşif döneminin öngörüleceği bir süreç söz konusu ki bu da bizden birlikte keşfedebiliyorsak birlikte yürümemizi yahut birlikte yürüyorsak birlikte keşfetmemizi, her şeyden öte bu ilişkide keşfetmemizi ister.

Peki, bu keşifler nasıl bir ışıkla gerçekleşiyor olacak? ( Yükselen burcunuzu da okumayı ihmal etmeyin! )

Koç

Numerolojik Değer: 14 / 5

2015 Tarot Kartı: İmparator ( 4 )

Sevgili Koçlar,

Sizler için bu yıl özellikle büyüme ve genişleme yılı OL’acak!

Mayıs ayı önemli bir eşik olarak kendini gösteriyor. Mayıs itibariyle süreçteki hakimiyetinizden emin oluyorsunuz. Nisan güçlenme ve köklenme döneminiz diyor. Ocak ayında, özellikle duygusal yaşamınıza dair, mutlu başlangıçlar yaşayabilirsiniz.

Bu yıl içinizdeki çocuk özgürleşiyor ve kendini keşfederken aslında yaşamın içinde nasıl da karşı konulmaz bir cazibe taşıdığını fark ediyor. Bu yıl 2014 yılındaki zorlu serüveninizin hasadını yapıyor olacaksınız ve iç sesinize verdiğiniz önem sizi tam da yeni bir dönemin kapılarına taşıyacak.

İşinizde istediğiniz konuma gelebilir,  yeni bir işin başına geçebilirsiniz. Şimdi karar verme ve harekete geçme zamanı olarak görünüyor tablo ve özellikle doğum ayınız etrafında dönen nisan bunun için çok belirleyici bir dönem olacaktır. Yaz ayları sizin için kendinizi kararlığınızla sınayacağınız bir dönem olur. Kararlılığınız ve istikrarınız bu yılı sizin için son on yılın altın yılı olabilme özelliğine taşıyacaktır.

Yoruldunuz, bu yorgunluk ruhsal bir yorgunluktu. Siz hareketsiz kalmaya gelemiyorsunuz. Şimdi hareketlenme ve birikmiş enerjinizi boşaltarak bedeninizin gücünü artırma zamanı. Ruhunuz dinlenirken bedeniniz alabildiğine yoruluyor ve bu size yaşamı ışıl ışıl seyretme gücü veriyor. ‘’ İşleyen demir ışıldar. ‘’ sizin için söylenmiş olacak bu yıl, o zaman sizi ‘’ boş işler ‘’ le uğraştırmasınlar!

Boğa

Numerolojik Değer: 14 / 5

2015 Tarot Kartı: İmparatoriçe ( 3 )

Sevgili Boğalar,

Boğalar bu yıl büyüme ve gelişme adına önemli bir yol alıyor!

İçlerindeki anne ile bütünleşiyorlar ve bu anlamda derin deneyimler yaşayabilirler. Bu deneyimler anneleri, çocukları, duygusal yaşamlarındaki onlara yol arkadaşlığı etmekte olan partnerleriyle alakalı olabilir. Nihayet şefkati yaşama şansı verebiliyorlar kendilerine ve böylelikle ağır yükleri hafifliyor.

Onlar bu yıl her şeyi yenileyebileceklerinin ve yeni bir yolda, eskinin sadece ışık yaktığı zamanları hatırlayabildiklerinde gerçekten ilerleyebileceklerinin farkına varıyorlar.

Boğalar bu yıl doğalarındaki güçle ilerliyorlar ve artık sabrın selametinde derin bir aşkla yaşamda kendilerini ifade etmeyi öğreniyorlar. Boğaların suskunluk dönemi yerini ‘’ Ben buradayım! ‘’ dönemine açıyor. Yeteneklerini keşfediyorlar ve bu yetenekleri uzun zamandır şahit olmadıkları bir güvenle kullanabiliyorlar.

Boğalar bu yıl yatırım konularında başarı sağlayabilir gibi gözüküyor. Boğa içinden çıkmakta olduğu zorlu dönemin hasatını yapıyor olacak ve bu süreçte ihtiyacı olan tek şey, özündeki aşkla yaptığı her şeyin ona dileyebileceği her şeyi getirebileceğinin ve doğasındaki aşkın ve bu aşkın ondaki ışığının farkına varmak!

İkizler

Numerolojik Değer: 16 / 7

2015 Tarot Kartı: Güç ( 8 )

Sevgili İkizler,

İkizler artık derinleşmek istiyor!

İkizler en sınırlarını zorlayan burçlardan bu yıl. Gücünü keşfetme yolunda bildiği her şeyi yıkarken yeni öğrenimlerinin kapılarını aralıyor. Merakı yüzeysellikten derinleşmeye doğru çekiliyor ve kendini yetilerinde daha hakim olma isteğine girmiş olduğu bir sürecin içinde buluyor.

İş yaşamlarında yeniliklerin peşinden gidiyorlar ve alanlarında genişliyorlar ve yeni boyutlarını aralıyor yaptıkları işin, kendilerini yaptıkları iş ile ilgili daha çok geliştirmeyi seçiyorlar. Duygusal yaşamlarında da yenileniyor ve varolan süreçlerde derinleşirken yeni başlangıçlarda kendilerini daha derinliklere götürebilecek olanları seçiyorlar.

Birlikte kendini daha güçlü hissedebilmeye dair yaklaşımlar ön plana çıkıyor. Hiç olmadığı kadar paylaşmayı seviyor İkizler ve işin ilginç yanı bu kez çok da tercih etmediği hisleriyle ilgili paylaşımları yükseliyor ve şimdi yaşamı yeni bir gözle görmeyi öğreniyor. Dildeki kabiliyeti çok da etkin olmadığı duygularını ifade etme alanında kendini gösteriyor.

İkizler burçları tabularını yıkıyor bu yıl ve ilk kez kendisi için bu kadar güçlü bir savaşa girişiyor. Artık gücün yüreğindeki ışık olan sevgiden geçtiğinin farkına varıyor ve onu kazanma yolunda güçlü adımlar attığı görülüyor.

İkizler burçları Tanrı Habercisi Hermes ile bağlantılı olarak yorumlanır. Bu yıl konuştukları daha bir dikkate alınsa daha bir iyi gibi gözüküyor ve bu onlara kendilerini dinleyerek yaşamın onlara ne anlatmaya çalıştığını da fark etme durumunu beraberinde getiriyor. Belki de İkizler burçlarını hiç bu kadar derin cümleler kurarken görmemiştiniz. Yüreklerinin duvarları kalkıyor!

Yengeç

Numerolojik Değer: 18 / 9

2015 Tarot Kartı: Şeytan ( 15 )

Sevgili Yengeçler,

Yengeçler derin yüzleşmeler yaşıyor!

Kendi keşif süreçlerinde son yılların şöyle bir özetini çıkarıyorlar ve derinliklerinde birleşme ve bütünleşmenin ışığını yakıyorlar. Özellikle yılın ikinci yarısında duygusal yaşamlarıyla ilgili yepyeni başlangıçlar söz konusu olur gibi gözüküyor ve varolan ilişkilerde de yenilenen paylaşımlar söz konusu oluyor.

Yengeç artık gözyaşlarının yerini kahkahalara bırakacağı bir yıla giriyor ve sakladığı duygularını daha özgürce dışa vurabiliyor. Kırılmaktan korkmak yerine çevresiyle iletişim kuruyor ve korunmak için kalın kabuklardan öte yüreğinin ışığına ihtiyaç duyduğunun farkına varıyor. Dostluk ilişkilerinde özellikle derinleşmeler ve çözülmeler yaşanıyor. Karışan duyguları durulurken onlara daha güven veren senaryoların kapıları aralanıyor.

Aileleriyle özellikle daha uyumlu ve kendilerini daha özgür hissedebilecekleri durumlar söz konusu olur gibi gözüküyor. Yengeç burçları yaşamda eğlenmenin de onların altın ışıklarından biri olduğunun farkına varıyor ve gülümsemelerinin gücünü keşfediyorlar. Melankolik hava yerini duygularının onlara verdikleri ilhamla attıkları adımlara bırakıyor.

Yaratıcı yanları daha derin bir şafkatle kendini ifade ediyor gibi bu yıl yengeçlerde ve özellikle işleri ile ilgili ocak ayında önemli kararlar verebilirler gibi gözüküyor. Bu yıl onlar için de kararlı olmak tüm sürecin sırtlarına bindirebileceği muhtemel yükü ortadan kaldırır gibi gözüküyor. Tabiatlarındaki melankoli bu yıl onlara ağır yük olur ve keyifle aldıkları yol, onları istek ve arzularına çok daha kolay ulaştırabilir gibi gözüküyor. ‘’ Mola bitti yola devam! ‘’

 

Aslan

Numerolojik Değer: 20 / 2

2015 Tarot Kartı: Ay ( 18 )

Sevgili Aslanlar,

Aslanlar bu yıl bildikleri her şeyi unutuyor!

Aslanlar da hiç olmadıkları kadar duygularına inenlerden ve eski senaryoların yerine yenilerini çok daha güçlü bir ışıkla inşa edenlerden oluyor. Duygularında özgürleşmeler yaşıyorlar. Kendilerini sevmeyi öğreniyorlar. ‘’ Güçlü OL’ma ‘’ zorunluluğu inançlarıyla kemiklerinin çatırdağı dönem geride kalıyor. Süreç onlara daha ılıman davranıyor ve yaşamlarında bir şafak karanlığı beliriyor. Artık onlar için gün doğuyor.

Aslanlar kalplerinin dilini öğreniyor ve bunu kendilerine has ışıkla dillendiriyorlar. Hak ettikleri yeri buluyorlar yaşamlarında ve bunu yaparken kendilerini daha rahat ifade edebilecek gücü kendilerinde buluyorlar. Artık daha şanslı olduklarının farkındalar. İçlerindeki çocuk daha güçlü bir ışıkla gözlerinden yaşama iniyor. Kendilerini gösterebilecekleri fırsatlar ortaya çıkıyor. Özellikle iş ilişkileriyle ilgili yükselişler pek muhtemel ve Şubat bu durum için belirleyici olabilir gibi gözüküyor.

Aslan burçları ev, aile ve çocuk kavramlarıyla alakalı daha derin odaklanmalar yaşayabilir ve özellikle geçmiş duygusal ilişkilerinden aldıkları yaralar bu yıl daha çok iyileşme yoluna girebilir gibi gözüküyor. Biraz küllerinden doğdukları bir yıl olur gibi duruyor ve bu duruş onlara ihtiyaç duydukları özgüveni sağlamakta önemli bir rol oynar gibi görünüyor. Aslanlar bu yıl güneş olup doğuyorlar ve bu esnada ihtiyaç duydukları tek şey doğmalarını sağlayanın doğmalarından önceki karanlık olduğunun farkına varmak!

Başak

Numerolojik Değer: 21 / 3

2015 Tarot Kartı: Dünya ( 21 )

Sevgili Başaklar,

Başaklar üç yıllık bir döngüyü nihayet ki tamamlıyor!

Artık uykusuz gecelerin yerini mışıl uykular alır gibi gözüküyor. Başak burçları rehber rüyaların yoğunlaştığı bir dönemin içinde bulabilirler kendilerini. Doğalarındaki safiyet bu dönemde daha da güçlü bir ışıkla rehberlik ediyor kendilerine ve özledikleri hareket yaşamlarında doğmaya başlıyor gibi ve artık onların varlıklarının farkına varılıyor. Işıkları yükseliyor.

Başak burçları bu yıl aşk yaşamlarında ciddi beraberliklere doğru çekiliyorlar ve çekici yanları daha belirgin ön plana çıkıyor. Duygusal yaşamlarındaki tartılar onları epey bir yordu şimdi tartmak yerine daha bir özgürce akmayı deneyimliyorlar. Bariz bir şekilde esnemeleri mümkün olur gibi gözüküyor bu yıl onlar için.

Başaklar iş yaşamlarında daha ön plana çıkabilecekleri senaryoları mümkün kılabiliyorlar bu sene. Şanslı bir yılın içinde gibi gözüküyorlar ve büyük ihtimalle daha kolay adım atacakları senaryolar söz konusu ve ihtiyaç duydukları tek şey daha cesur olmak!

Başaklar bu yıl daha çok seyahat edebilirler ve bu onlara çok da iyi gelebilir. İş ve duygusal yaşamlarında bu seyahatleri destekleyen birleşme ve bütünleşmeler söz konusu olabilir. Başaklar yaşamlarında yeni bir ışık yakıyorlar bu yıl ve bu da bu kez biraz daha kendilerini öncelik alarak bir şeyler yapma arzuları olur gibi gözüküyor. Bu yıl kendileri için biraz daha fazla vakit ayırıyor Başaklar ve bu onları muhteşem bir yükselişe götürüyor. Bu yıl Başaklar kırmızı ve sulu meyvalar veriyor!

( Yazımızın devamı Perşembe günü sizlerle olacaktır. )