14.08.2015 Aslanda Yeni Ay Mesajları ( Her burca özel )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 21 / 3

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Şeytan

Güneş : Aslan

Ay :  Aslan

Gün Yöneticisi: Venüs

Bugün gün titreşimi Satürn ve Venüs etkisinden söz ediyor ve bize ‘’ Barışa giden yol, bu yolun sorumluluğunun farkındalığından geçer. ‘’ diyor. Hiçbir şey öyle çok kolay olmayacaktı; bununla birlikte böyle de oluşu, hiçbir şeyi, onu gerçekleştirebileceğimiz gerçeğinden uzaklaştırmayacaktı.

Gün yöneticisi Venüsü vurguluyor. Venüs bize başaktaki retro hareketiyle, ‘’ Gerçekte neye ihtiyaç duyduğunu fark et ve onun yavaş yavaş büyüyüşünü seyret. Gerçek olan, emek ve bu emeğin köklerini sevgiden alan gücüdür. ‘’ diyor.

Günün rehber kartı ‘’şeytan’’ olarak çıkıyor karşımıza ve bu kartın Venüsün karanlık yönünü temsil ediyor olması ve Venüsün retro hareketiyle aslında biraz da bununla bizi yüzleştiriyor oluşu tesadüf olmasa gerek! ‘’şeytan’’ bizim gölgelerimizdir, bilinmezliğimiz, derinliklerimizdeki bazen bizi yönetiyor bile olabilen bilinçsiz gücümüzdür ve şu kesin ki ‘’ Kontrolsüz güç, güç değildir. ‘’ O zaman şu ‘’şeytan’’ı önce biraz tanımamız gerekecektir.

Tanımadığınız bir düşmanı yenemezsiniz ve işin komik yanı ‘’düşman’’lık onun oluşu değil, bizim korkularımızın ve yetersizliğimizin beslediği inançlarımızla ilgilidir. Karanlık, ışığa açılan kapıdır ve biz bu kapıyı açmayı başardığımızda, gerçek olan ışık da yanacaktır. Karanlığa gözümüz alıştığında, artık görürüz; bununla birlikte bir şeylerin, ateş ya da ışık yakabileceğimizi hatırlatması gerekecektir. İşte ‘’şeytan’’ böyle anlarda karşımıza dikilir. Tutkunun diğer yüzüdür ve heyecansız olan yerde heyecan arayışıyla insan, yüzeysel güdülere itilecektir.

Gerçek bir savaşı olmayan, sahte savaşlar yaratır. Sanal savaşlar, ölü acılara sığınmalar ve kendi kendini kanatmalar… Gerçek savaş, önce kendi içimizde, kendimize karşı olandır. Bir şeyin sizi aşağıya doğru çekmekte olduğunu hissettiğinizde, bu bir duygu ya da düşünce olabilir, onun karşısına dikilin ve onun dillenmesine yardım edin. Mutlaka bir mesajı vardır; bununla birlikte bu mesajın ardındaki eylem ve bu eylemin muhtemel yansımalarını yönetebilecek güç, tamamen bizimle ilgilidir.

Aslan ve Kova aksında gerçekleşiyor yeni ay, ‘’ Ben kimim? ‘’ ve ‘’ Biz kimiz, bizi bir araya getiren nedir? ‘’ sorularına cevaplar arıyoruz. Bu dönemki buluşmalar emin olun ki özeldir. Özellikle bir amaç uğruna gerçekleşen buluşmalar ki bunlar kendimizi de içinde en çok bulabileceğimiz buluşmalar olur.

Benim 4. ve 10. evime düşüyor bu aks, aile ve toplumsal kimlik evlerim, köklerimdeki gücü, yaşamdaki ışığım olarak açığa çıkarabilmeliyim. Aile teması benim için hep önemli olmuştur. Benim kendimi bulduğum yerdir ve hikaye bütünlüğüm buna pek müsait! Toplumsal kimlik deyince de hemen aklıma çocukluğumdaki  ‘’ Ben örnek olmalıyım, ne ve nasıl yaptığım önemli! ‘’ düşüncelerim geliyor, neyse ki zamanla buradaki dış güçlerin egemenliğini dengeleyebildim!

İnsan kendini ve bu kendilikteki ışığını bulmalı, nasıl parladığını, onu heyecanladıran, en yaptığına inandığı şeyi bulmalı ve bunu paylaşmalı! Gerçek güç, paylaştıkça artandır, bu kesin! İnsan, insanda kendinden kendine yol alır. Goethe de ‘’ İnsan ancak insanda kendini tanır. ‘’ der. İşte bizleşmek bu yüzden önemlidir.

Kendi ve buna dair sınırları olmayan, bize dahil olamayacaktır; çünkü ben ve sen, bizi oluşturur. Senin olması da bir ben ile mümkün olur. Biz diyebilmek için o benler birleşip bir bütün oluşturur ve o bütün ancak herkesin oluşuyla ve yerini buluşuyla olur. İşte bunlar önemlidir. Doğanın gücü herkesin yerini bilmesi ve buradaki dengeyi koruyabilmesi ile ilgildir. İnsan bunu hatırladığında gerçek gücünü keşfedecektir ve ötesine de geçebilecektir. Doğa da bunu beklemektedir.

O zaman gelin bakalım Zodyağın büyülü çarkında yaşam bize ne mesajlar veriyor:

( Yükselen burcunuzu da okuyun, hatta ay burcunuzu da, hatta bu işlerden anlıyorsanız, aslan ve kova aksı hangi evlerinize denk geliyorsa, o evin yöneticisi olan burçları da okuyun! )

KOÇ ( Ölüm / İmparator )

İhityacın olan tek şey, ölümüne izin vermek, küllerinden doğuyorsun ve sen bu işin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsun, cesur ol ve bu cesaretin senin yürğeinin gücünden beslendiğinden emin ol, doğru yolda adım adım büyüyerek ileriliyorsun, işte bu!

BOĞA ( Joker )

Şimdi sıfırdan almanın vaktidir, şimdi kırılanların yeni bir yaşamı yarattığını hatırlamanın vaktidir, şimdi doğanın senin yüreğinin gücü olduğunu hatırlamanın vaktidir. Bak güneşe! Her sabah doğuyor, her akşam batmayı becermişse de ve bak mevsimlere, hangi kış, yazsız bir baharı bırakmış geride? Yürü ve büyü sadece, işte bu! Senin sevgin, yüreğinin gücüdür kendinde!

İKİZLER ( Ermiş / Ay )

Kim olduğunu hatırlat kendine ve hatırla, sen bir iş yapmaktasın bulunduğun o yerde! Sorumlulukların senin ışığındır, sar onları ve bunlar senin kamçındır, kendinden kendine! Bu bir sınavsa da geçeceğini bil şimdiden ve yürü sadece! Bu yol, senin ışığındır.

YENGEÇ ( Aziz / Denge )

Keşfediyorsun yüreğinin hazinesini ve kendindeki bir gemiydi yürüdüğün yol, o yol şimdi cennetinden seslendi ve liman, yine senin yüreğindi. Yaşamın sesini duyabilirdi yüreğin ve bu seslenişle kendinle buluşabilirdin. Zannetme ki sen öğrenmedin, şimdi sadece bildiklerini kullanabilmelisin!

ASLAN ( Azize / Güç / Mahkeme )

Şimdi her şeyi bırak akışına ve o akışta, sen seninle buluşacaksın nasılsa! Şimdi sadece güven andaki ışığına ve gücün yüreğinde saklı bir ışık nasılsa, çıkar onu açığa ve onunla parla, kon daldan dala ve şimdi uyanıyor tüm varlığın ve hazırsın finaldeki o harika gösterinin ışığına, yaksın şimdi spotları, nasılsa sahne senin ruhunda!

BAŞAK ( Dünya / Asılan / İmparatoriçe )

‘’ Doğumun yakın! ‘’ demiştik ya sana, o belki de şimdi kavuşuyordur ışığına ve şimdi şunu hatırla, tepetaklak döndüren ne olmuşsa yaşamında, onlar ışıktır zaman koyuluğunda ve sen şimdi yüreğindeki sonsuz gücü indiriyorsun yaşama! Ne olur hatırla, aslında her şeyin nasıl doğup büyüyor olduğunu ve doğur senden, sendeki o güçlü ışığı, şimdi ve burada, yalnızca!

TERAZİ ( Büyücü / Kader Çarkı )

Şimdi kendi gücünün önünde ol ve kendi kendine yol göster. Yeter ki bir karar ver ve o kararın arkasında dur, sana sözüm ola ki yaşam ışığında kendini bul, onu sar ve onu sev! Orada tutkunun, yüreğindeki güç olduğunu hatırla, bu yeter, yolda ışık olup kendini bulmana!

AKREP ( Araba / Kule )

Yaşam senin zaferindi şimdi ve seninle, senden sana kanatlanabildi. Şimdi yüreğin duydu, yüreğin sesini ve o seste, Tanrı seninle sohbetteydi ve şimdi sen, sendeydi ve şimdi ışığında, yeni yaşamların gülen yüzleri, şimdi gök, yerdeki ışıkla, seninle buluşabildi. Yık bütünlüğündeki tüm gölgeleri ve bil ki yıktığın gölgeler, buldurur sana seni ve şimdi tam da vakti! Şimdi kendin olabilmek için, içindeki çocuğu iyileştirebilmeliydi, şimdi!

YAY ( Adalet / Yıldız )

Neyi hak ettiğini merak ettiğini görüyorum, senin hak ettiğin tüm yaşamdır. Meşaleyi yak, o meşale hak ettiğin ışığındır ve şansın, hep yolunda seninle olacaktır. Ona inan, ona güven; kendine inan, kendine güven ve renklerinin nasıl büyük bir hazine olduğunu bil, her renginde başka bir ışık var senin, artık ışığının, bütün olduğunu bilip her parçandan kendine yürüyebil, teksin, bunu da bil!

OĞLAK ( Güç / Azize / Mahkeme )

Gücün yüreğinde olduğunu hatırlamanın vakti gelmedi mi? Artık yaşama sevginin, içinde olduğunu gösterme vakti gelmedi mi? Artık kabuğunu kırıp gerçek seni ortaya çıkarma vakti gelmedi mi? Geldi ve şimdi sadece yüreğin olan her şeyin, ışığıyla büyümesine izin vermeliydi. Şimdi, tam da şimdi, kendini gösterme vakti ve şimdi, aynada, ışığın olan cesareti gösterme vakti, hepsi bu!

KOVA ( Mahkeme / Güç / Azize )

Buraya kadar gelebilmiş olman, aslında yarışı kazandığının göstergesiydi, şimdi sınav sadece bunu hak etmiş olduğunu hatırlayabilmekten ibaretti ve o son birkaç adımı atabilecek cesareti gösterebilmek ve sen oysan, buradan ancak geçebilmek mümkün olabilirdi. Buna olan inancın seni inandığın o şeydeki oluşa götürebilecekti. Yüreğin sevgi ve bu sevgide gülümsemen yeterli!

BALIK ( Ay / Ermiş )

Karanlığın en karanlık vaktindesin, yüreğinin en aydınlık ışığına doğru yol olup gülümsemektesin ve şimdi sen, seninle buluşmanın eşiğindesin ve Tanrının şarkısını, yüreğinin sesi olup dinlemektesin. Seni duyan, tüm yaşam ve tüm yaşamdan yüreğine dolan ve şimdi, her şeyle bütünleşerek kendinin sonsuzluklarını keşfediyorsun, buna izin ver ve yaşama gel! Adın senin yaşam ve yaşamdan, ben olan bizde yüceleceksin, işte bu, şimdilik!

Işığınız yüreğinizdir ve yüreğiniz ışığınız, bu yeni zamanda yarattığınız, yarına bugün olup bugünden kattığınız, işte bu, şimdilik, aha şimdide!

Sizi seviyorum,

Yüreğimin emeğiyle,

Sevgi OL’un!

Hüseyin Akdağ