05.04.2016 Gökyüzü Mesajları (Gök Zaman Işığı)

Bugün Mars günü! Mars, Yunan mitolojisinde Savaş Tanrısı Ares olarak geçer. En sevilmeyen, en çok utanç verici duruma düşen tanrıdır. Bir destanda kendisinden şöyle bahsedilir:

Bulutları devşiren Zeus yan yan baktı, dedi ki;

Böyle ağlayıp durma dizimin dibinde dönek.

Olympos’ta oturan tanrılar arasında benim en tiksindiğim tanrısın sen!

Hep hır gür kavga, savaş senin işin gücün, ele avuca sığmaz huysuzluğun, biliyorum,

Annen Hera’dan miras sana.

Ben de ona zorla dinletirim sözümü,

Onun öğütlerinden geldi başına, ne geldiyse.

Ama böyle acı çekmene de dayanamam, benim soyumdan gelmişsin bir kere, benden doğurdu anan seni,

Yoksa bu yıkıcı bu karıştırıcı huyunla, bir başka tanrıdan doğmuş olsaydın sen,

Çoktan Uranüsoğullarının yurdundan ta aşağılarda bulurdun kendini.

Mars bizim kötücül yanımızdır. Onun üzerinde kurduğumuz kontrol önemlidir. Kötü, yok sayabileceğimiz değil, varlığının anlamını idrak ettiğimizde ışığını yakabileceğimiz bir kavramdır ve bu çok önemli! ‘’şeytan’’ ile bağlantılıdır ve bizi mutsuz ettiğine inandıklarımız, aslında bizdeki varlığından kaçmaya çalıştıklarımızdır. Onlarla kurduğumuz sağlıklı bir iletişim, yolu çok daha güçlü bir görüyle kaleme alabilmemizi sağlayacaktır. Marsın Ay, Neptün ve Ay düğümü ile kareleri söz konusu! Satürn ile kavuşum! Sınavımız, sağduyu içinde süreçler dahilinde kalabiliyor olmak! Saklanmaktan öte, bütünsel bir ışıkla var olmak! Buradaki gerekli düzenlemeleri ortaya koymak!

Bugün Ay balıkta, akşam saatleri itibariyle boşlukta ve tam bu saatlerde Venüs de koça geçiyor, düzenleyicisi Mars olacak! İlişkilerde cesur bir ışık dahilindeyiz; bununla birlikte cesur olmak, aptal olmak demek değildir. Bunu anlamak gerekir! Tutku artıyor! Bu tutku güç tutkusu olduğunda savaş, karanlık ışığıyla yaşamımıza doğacaktır. Savaş, yol ve zafer, aklın ışığı olmalıdır. Bunu anlamak önemli! Gün titreşimi, olan her şeyin bir şafak karanlığı olduğundan bahsederken, rehber kartımız ‘’araba’’ iyi ve kötünün birbirleri içinde olduklarını, yaşamın bu hakikatin idrakında o büyük kapıyı açtığını hatırlamamızı istiyor! Şimdilik bu!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ